Kiss Anna dietetikus tel.: 422 27 41A Bethesda dietetikusainak munkája többrétű. Először is mi gondoskodunk (kis) betegeink étrendjéről, arról, hogy mindenki a korának és állapotának megfelelő élelemhez jusson a kórházi tartózkodás alatt.Ennek érdekében szorosan együttműködünk az osztályok orvosaival, a főnővérekkel és az ágy mellett közvetlenül dolgozó szakápolókkal.

Az élelmezési osztály (konyha) a mi szakmai elveinket figyelembe véve tervezi meg, és állítja elő a megfelelő tápanyagtartalmú és minőségi ételt, sőt a legmesszemenőbben igyekszik változatos és finom étrendet beállítani, akár egyéni igényeket is figyelembe venni, hogy ne csak a szokványosan "kórházi koszt"-nak címzett, hanem valóban élvezetes eledellel szolgálhassunk.

Szekeres Anita dietetikus tel.: 422 27 41Munkánk másik, legalább ilyen fontos része azoknak a gyermekeknek a segítése,  akiknek betegsége tartós, és a gyógyulás, vagy a jó állapot és közérzet fenntartása csak a különböző diéták megtartásával érhető el. Ilyen esetben (pl. különböző ételallergiák: liszt-, tej érzékenység, vagy anyagcsere betegségek: cukorbetegség, krónikus, felszívódási zavarokkal járó bélgyulladások (pl. Chron), egyes neurológiai betegségek, stb.) a kezelő orvossal együttműködve mis segítünk az otthoni diéta megtervezésével és tanácsadással. Ebben az esetben személyesen elbeszélgetünk a szülővel és a gyermekkel, kikérdezzük őket étkezési szokásaikról és velük együttműködve segítünk kialakítani és megtervezni olyan étrendet, amellyel a legjobb állapot és közérzet együtt érhető el, lehetőleg Majoross Nóra dietetikus (jelenleg Gyed-en)úgy, hogy ne állítsa nagyobb nehézségek elé a diéta megszervezése a családot. Tanáccsal tudunk szolgálni a speciális nyersanyagok beszerzésétől kezdve az ételek elkészítésén, ügyes praktikák alkalmazásán át az étkezéssel összefüggő, a szülőket foglalkoztató kérdésekig. Az ambulanciánkon megforduló gyerekek és a szüleik körében ugyanígy segítünk.

További feladatunk, hogy a kórház nyári táboraihoz dietetikus - szakmai hátteret adjunk az életmód megváltoztatását segítendő pl. obes, vagy táplálkozási zavarokkal küzdő gyerekek, fiatalok és családjaik támogatásához is.