• Bethesda utcai főépület, a portától jobbra, földszint
  tel.: (06 1) 422 28 44 (leletező), 422 28 45 (adminisztráció)
 • Dr. Daoud SalimOsztályvezető:
  Dr. Daoud Salim főorvos,
 • gyermekgyógyász, radiológus szakorvos
 • Szakorvos:
  Dr. Rácz AnikóDr. Rácz Anikó főorvos, gyermekgyógyász, radiológus szakorvos


 • Molnar HedvigVezető asszisztens: Molnár Hedvig
  képi diagnosztikai asszisztensek: Kotora Györgyi Zita, Buzásné Vadászi Antónia, Szlaby Andrea Yvette, Hegedűsné Kamasz Mónika, Herpai Klára(Gyes)
Osztályunkon röntgen és ultrahang szakrendelés is folyik: hétköznap 8-tól 14 óráig fogadjuk a betegeket.


Röntgen vizsgálat:

Röntgenvizsgálathoz előjegyzés nem kell, a rendelési idő alatt beutalóval fogadjuk a betegeket. Felkészülés a röntgen vizsgálatra: Éhgyomor itt csak a "nyeletéses" és vénás kontrasztanyagos röntgenvizsgálat esetén szükséges. A kisebb gyermeket be kell kísérni a vizsgálóhelyiségbe, és a gyermeket a felvétel készítése alatt rögzíteni kell az asszisztens által beállított helyzetben. Várandós édesanyák magzatuk védelme érdekében a röntgen vizsgálati helyiségben nem tartózkodhatnak. Ebben az esetben kérjük, más hozzátartozó is kísérje a gyermeket.
A röntgenvizsgálatok két helyiségben zajlanak. Az egyikben felvételeket készíthetünk és átvilágítások, illetve a kontrasztanyagos vizsgálatok folynak. A másik helyiségben főleg a baleseti felvételeket készítjük.

Technikai háttér:
2010 februárjában telepítette a Medimat cég a jelenleg egyik legkorszerűbb Kodak PACS rendszerét osztályunkra. Így röntgenfilm felhasználása nélkül, digitális úton készülnek és tárolódnak a felvételek, melyeket a vizsgálatot kérő orvosok az osztályokon elhelyezett monitorokon közvetlenül nézhetik meg. Ez azt is jelenti, hogy a rtg-filmeket, mivel ilyenek nem készülnek már nem tudjuk átadni. E helyett, ha a szülő igényli, digitális adathordozón (CD) adjuk át az elkészült rtg felvételeket, melynek díja 700,- Ft.

A beruházást a Zuglói Önkormányzat és az ELMÜ segítségével valósítottuk meg.

Lapozzon, ha az ultrahang vizsgálatra jelentkezésről kíván információt.