A kórház sebészeti osztályát 1965-ben a nemzetközi tekintélyű Dr. Dénes János főorvos úr alapította. Azóta széles spektrummal szolgálja a rászoruló kis betegek gyógyítását.

Osztályunk részt vesz a budapesti akut felvételi ügyeleti rendszerben, ahonnan az újszülöttkori rendellenességektől, akut hasi megbetegedéseken keresztül a gyermektraumatológia minden típusát érintő eseteket ellátunk.

Profilunka tartozik a hagyományos hasi sebészeti kórképeken kívül az urológiai sebészet, a gasztroenterológiai beavatkozások, plasztikai, kézsebészeti és ortopédiai rendellenességek korrekciója.

Az osztály műszerezettsége: video-, laparo-, arthro-, cystoscopias berendezések, új digitális képerősítő berendezés. Kézi műszerparkunk a jelenlegi világszínvonalat képvisel.

2007-2008-ban osztályunkon egy része megújult, így a gyermekeket korszerű, klimatizált kórtermekben helyezhetjük el. Ápolásukat hivatott, szakképzett gyermekápolónők kiegészítő személyzet segítségével végzik.

Esetenként az egész napos jelenléten túl az egyik szülő éjszakai bentalvása is lehetséges.

Az egyszerűbb, rutin sebészeti eseteket egynapos, "one day surgery" sebészet keretén belül végezzük el.

Osztályunkra minden TAJ számmal rendelkező gyermek felvételre kerülhet, a nem magyar állampolgárokat nemzetközi szerződés, illetve térítési díj ellenében látjuk el.

A későbbi kontroll vizsgálatokat a földszinti ambulancián végezzük, itt találkozunk először a gyerekekkel, akiknél osztályos felvétel szükséges.

Az akut betegségeket felvételes napokon (hétfő, szerda, péntek) reggel 8 órától másnap reggel 8 óráig fogadjuk.