• Bethesda főépület,
  • Égéssebészet, Sebészet, Csecsemő Osztály, és Neurorehabilitáció (Ilka u. 57.)
  • Hámori ZitaGyógytornászok:
    Hámori Zita
    Vidovszky Sára 

Égéssebészet és ambulancia:

Az égési sérülést követően a mielőbbi gyógyulásban az orvosi beavatkozásokat kiegészítő a gyógytorna is fontos szerepet játszik, ezért már az első napokban megkezdődik.

A cél a a mozgást akadályozó húzóhegek kialakulásának megelőzése. Mivel ez a folyamat 1-1,5 évig is eltarthat, a gyógytorna a teljes gyógyulásig folyamatosan szükséges.

 

A torna nem mindig kellemes, okozhat fájdalmat, de rendszeresen végezve a mozgás-beszűkülés megelőzhető és esztétikailag is jobb eredményt érhetünk el. A gyermekek nem mindig mérik fel ennek jelentőségét, ezért különösen számítunk a szülők együtt-működésére, akik támogató hozzáállásukkal át tudják lendíteni gyermeküket a gyakorlatok kellemetlenségének lelki terhein. Ha a szülő ebben a szakaszban nem áll a gyógytornász mellé, aligha számíthatunk megfelelő eredményre,

 

A gyógytorna a kórházi távozással még nem ér véget! Fontos, hogy a gyermek további kezelésben részesüljön, melyre előzetes időpontegyeztetéssel lehetőség van ambulanciánkon.
Ha ez a nagy távolság miatt nem megoldható, szíveskedjenek erről lakóhelyükön gondoskodni, és ezt a kontroll alkalmával igazolni!

 

Gyakorlatsorok otthonra:
Felső végtag torna
Alsó végtag torna
Kéz torna
Nyak, vállöv torna