Kórházunk a református egyház fenntartásában működik, tulajdonosként egyházunk minden lehetséges támogatást megad a szükséges karbantartáshoz, átalakításokhoz, eszközbeszerzéshez. Ezzel együtt az elmúlt 16 év fejlesztései nem valósulhattak volna meg, ha cégek, vállalatok, tehetősebb magánszemélyek nem támogatták volna adományaikkal ezeket a programokat.

Nagyságrendjében kiemelkedik a T-Systems és a Cisco több, mint százmilliós adománya, amellyel modern orvosi infokommunikációs rendszert épített ki a kórházban. Nemrég készült el a Nissan és a Rugalmas Megoldások Alapítvány több milliós felajánlásából mindkét épületünk kertjében az európai szabványnak megfelelő játszótér.

Cégek, vállaltok, magánszemélyek érdeklődnek a gyógyítás és fejlesztés területén adható segítségről, így az infúzós pumpától, a kézi műszereken át a nagy értékű beruházásokig van példa a gyógyítást közvetlenül segítő felajánlásokra, amelyeket továbbra is kérünk és fogadunk.

Arra is van példa, hogy egy-egy nehezebb sorsú krónikusan beteg gyermek rehabilitációját, a kórházi tartózkodás utáni hosszú távú támogatását vállalja fel egy cég, mint legutóbb is egy égési sérülésben végtagvesztett tizenéves fiú esetében.

Kapcsolatfelvétel:
Dr. Velkey György főigazgató