Kedves Érdeklődők!

 

Közösségi szolgálat középiskolások számára: Jelenleg három középiskolával van olyan megállapodásunk, amelynek alapján diákjaikat közösségi szolgálatra fogadjuk.  Ezen felül csak kivételes esetben, meghatározott programhoz tudunk újabb csoportot fogadni.

Jelentkezés és kapcsolattartás: Bencze János diakóniai igazgató

 

Vállalati CVR: 10, maximum 25 fős csoportot tudunk fogadni egyedi megbeszélés alapján olyan konkrét programokhoz, amelyekben a felajánlás az önkéntes munkán túl a munka eszköz és anyagigényét is biztosítja, vagy előre pontosan közli, hogy a Bethesda részéről milyen anyag és eszközigénnyel lép fel. A munka elvégzése előtt, közben, vagy után a résztvevők számára átöltözési lehetőséget, 2 órát meghaladó munkán túl élelmezést, valamint felfrissülést lehetővé tévő elhelyezést biztosítunk. Éppen ezért fontos az előzetes, részletekbe menő egyeztetés az érkező személyek számról és igényeiről.

 • Diákok és vállalatok jelentkezzenek a linkre kattintva emailben: A cím megtekintéséhez engedélyezze a JavaScript használatát.

 

Betegirányító önkéntes
Aki ezt a munkát vállalja, a kórházba érkezőket segíti információval, kíséréssel, helyszínek megtalálásával, a vendégek fogadásával, útbaigazításával, problémamegoldással. Tapasztalataink szerint a hozzátartozók szívesen veszik, ha fogadja és segíti őket valaki, a személyes törődés jeleként értékelik. Elsősorban felvételes napokon: hétfőn, szerdán, pénteken, vagy az ünnepek előtti időszakban, amikor a betegforgalom igen nagy, jelentős segítség, ha van betegirányító önkéntesünk. A betegirányító önkéntes a portaszolgálattal együttműködve tudja a leghatékonyabb munkát végezni.Annak ajánljuk, aki jól kommunikál, gyors helyzetfelismerő és jó konfliktuskezelő képességgel rendelkezik.

Ambulancián segítő önkéntes
Különösen a nagy forgalmú ügyeleti időszakokban tud jó szolgálatot tenni az ambulancián segítő önkéntes, aki a várakozás feszültségét könnyítheti beszélgetéssel, foglalkozással, meséléssel, rajzolással, játékkal.
Olyanoknak ajánljuk, akik könnyen teremtenek kapcsolatot, és jól kommunikálnak, rugalmasak és elboldogulnak olykor feszült légkörben is. Fontos, hogy egyszerre több gyerekkel, azaz gyerekcsoporttal kell foglalkozni. Óvónői, pedagógiai tapasztalattal rendelkezők előnyben.


Ágy melletti önkéntes munka:


 • Ágy melletti önkéntesAz önkéntességnek ezt a formáját csak leinformálható, testileg-lelkileg egészségesnek bizonyuló, érzelmileg érett 18 év feletti felnőtt, vagy nyugdíjas: nagyapai, nagyanyai attitűddel rendelkező, hittérítői szándéktól mentes, mesélni, beszélgetni jól tudó, rugalmas, időkereteket tartani tudó, élettapasztalattal és elfogulatlan kommunikációs készségekkel megáldott  személy vállalhatja a ránk bízott gyermekek és szüleik pszichés és szociális biztonsága javára és érdekében, a "mentálhigiénés team" tagjaival való közvetlen együttműködés kontrollja alatt. Egyébként teljes önállósággal és szabadsággal rendelkeznek, és önjáróan kell működniük. Tárgyi eszközöket ( rajzpapír, ceruza, filc, festék, társasjáték, szőrállat, stb.) biztosítunk. Egészségügyi kiskönyv, (C.3151 nyomtatvány) kötelező!

 • Jelentkezés és kapcsolattartás:

 • Bethesda utca: Németh Zsófia

 • Ilka utca: Reményi Imre és Magai Margit

  Az ambulancia várójában nagy a nyüzsgés. A családok jönnek, mennek, vizsgálatról-vizsgálatra. A szülők az aggodalomtól idegesek, türelmetlenek, a gyerekek, attól függően, hogy jártak-e már itt, vagy sem, vagy ijedtek, nyugtalanok, vagy izgatottan várják, mi is fog történni velük. Mindegy, hogy néhány perc, vagy hosszabb a várakozás, a feszültség ott van a levegőben, és az önkéntes feladata ezt feloldani, amennyire csak lehet. Ez az én dolgom is. Hetente egy alkalommal én próbálok ebben segíteni. A kicsiknek, rajzolgatással, mondókázással, mesekönyvvel, vagy akár babázással, kockavár építéssel, a felnőttek felé együttérzéssel, nyugalommal, alkalmanként „okos hallgatással”, olykor pedig pedagógusi tapasztalataim megosztásával próbálom a várakozás idejét elviselhetővé tenni. Boldoggá tesz, ha egy kisgyerek már nem könnyes szemmel, szülei pedig a gyógyulásban való őszinte bizakodással lépnek be a vizsgálóba, kifelé jövet pedig rám mosolyognak…Szolgálat a gyerekek mellett - Anita néni

   

 • Fizikai önkéntes munka
  Fizikai önkéntesekEzt formát azok választják, akik a kórház külső és belső környezetének rendben tartásában, csinosításában szeretnék kivenni részüket. Általában idényjellegű munkákról van szó, mint pl. a kertrendezés, kerítésfestés, vagy kamion kipakolása, raktár-, irattárrendezés stb. alkalmi jelleggel. Ilyen munkára gyakran ajánlkoznak gyülekezeti (ifjúsági) csoportok, közösségek, iskolai osztályok, cserkészcsapatok, vállalati, munkahelyi közösségek, családok, magánszemélyek.

  Jelentkezés és kapcsolattartás:
  Benőné Székely Júlia gazdasági igazgató, vagy A cím megtekintéséhez engedélyezze a JavaScript használatát.