Kedves Érdeklődők!

 

Újraszervezzük az önkéntes munkát, ezért újabb önkénteseket betegágy melletti szolgálatra átmenetileg nem tudunk fogadni. A változásokról időben értesítjük Önöket!


Közösségi szolgálat középiskolások számára: Jelenleg három középiskolával van olyan megállapodásunk, amelynek alapján diákjaikat közösségi szolgálatra fogadjuk.  Ezen felül csak kivételes esetben, meghatározott programhoz tudunk újabb csoportot fogadni.

 

Vállalati CVR: 10, maximum 25 fős csoportot tudunk fogadni egyedi megbeszélés alapján olyan konkrét programokhoz, amelyekben a felajánlás az önkéntes munkán túl a munka eszköz és anyagigényét is biztosítja, vagy előre pontosan közli, hogy a Bethesda részéről milyen anyag és eszközigénnyel lép fel. A munka elvégzése előtt, közben, vagy után a résztvevők számára átöltözési lehetőséget, 2 órát meghaladó munkán túl élelmezést, valamint felfrissülést lehetővé tévő elhelyezést biztosítunk. Éppen ezért fontos az előzetes, részletekbe menő egyeztetés az érkező személyek számról és igényeiről.

 • Diákok és vállalatok jelentkezzenek a linkre kattintva emailben: A cím megtekintéséhez engedélyezze a JavaScript használatát.

 

Ágy melletti önkéntes munka: Jelenleg nem fogadunk új önkénteseket erre a szolgálatra! Változás január közepétől, kérjük, az érdeklődők kövessék nyomon frissülő híreinket!

 • Ágy melletti önkéntesEzt a formát azok választják, akik közvetlenül a beteg gyerekek látogatásában szeretnének részt vállalni. Az ágy melletti önkéntes munkát végzők meghatározott időben járják a kórtermeket: felkeresik az éppen nem látogatott gyerekeket; mesélnek, beszélgetnek, játszanak, rajzolnak, festenek, kézműves dolgokat készítenek, a gyerekek figyelmét elterelik a betegségtől, fájdalomtól, unalomtól. Gyakran a látogató szülőknek is jól esik ez a segítség: megpihenhetnek, és rendszerint ők maguk is szívesen fogadják az érdeklődést.

  Az ambulancia várójában nagy a nyüzsgés. A családok jönnek, mennek, vizsgálatról-vizsgálatra. A szülők az aggodalomtól idegesek, türelmetlenek, a gyerekek, attól függően, hogy jártak-e már itt, vagy sem, vagy ijedtek, nyugtalanok, vagy izgatottan várják, mi is fog történni velük. Mindegy, hogy néhány perc, vagy hosszabb a várakozás, a feszültség ott van a levegőben, és az önkéntes feladata ezt feloldani, amennyire csak lehet. Ez az én dolgom is. Hetente egy alkalommal én próbálok ebben segíteni. A kicsiknek, rajzolgatással, mondókázással, mesekönyvvel, vagy akár babázással, kockavár építéssel, a felnőttek felé együttérzéssel, nyugalommal, alkalmanként „okos hallgatással”, olykor pedig pedagógusi tapasztalataim megosztásával próbálom a várakozás idejét elviselhetővé tenni. Boldoggá tesz, ha egy kisgyerek már nem könnyes szemmel, szülei pedig a gyógyulásban való őszinte bizakodással lépnek be a vizsgálóba, kifelé jövet pedig rám mosolyognak…Szolgálat a gyerekek mellett - Anita néni

   

  Az önkéntességnek ezt a formáját csak leinformálható, testileg-lelkileg egészségesnek bizonyuló felnőtt, vagy érzelmileg érett 18 év alatti diák, és (akiket különösen is szeretnénk és várunk!!!) 55 év feletti nyugdíjas: nagyapai, nagyanyai attitűddel rendelkező, hittérítői szándéktól mentes, mesélni, beszélgetni jól tudó, rugalmas, időkereteket tartani tudó, élettapasztalattal és elfogulatlan kommunikációs készségekkel megáldott  személy  vállalhatja a ránk bízott gyermekek és szüleik pszichés és szociális biztonsága javára és érdekében, a "mentálhigiénés team" tagjaival való közvetlen együttműködés kontrollja alatt. Egyébként teljes önállósággal és szabadsággal rendelkeznek, és önjáróan kell működniük. Tárgyi eszközöket ( rajzpapír, ceruza, filc, festék, társasjáték, szőrállat, stb.) biztosítunk.

   

   

   

 • Fizikai önkéntes munka
  Fizikai önkéntesekEzt formát azok választják, akik a kórház külső és belső környezetének rendben tartásában, csinosításában szeretnék kivenni részüket. Általában idényjellegű munkákról van szó, mint pl. a kertrendezés, kerítésfestés, vagy kamion kipakolása, raktár-, irattárrendezés stb. alkalmi jelleggel. Ilyen munkára gyakran ajánlkoznak gyülekezeti (ifjúsági) csoportok, közösségek, iskolai osztályok, cserkészcsapatok, vállalati, munkahelyi közösségek, családok, magánszemélyek.

  Jelentkezés és kapcsolattartás:
  Benőné Székely Júlia gazdasági igazgató, vagy A cím megtekintéséhez engedélyezze a JavaScript használatát.

 • Betegirányító önkéntes
  Aki ezt a munkát vállalja, a kórházba érkezőket segíti információval, kíséréssel, helyszínek megtalálásával, a vendégek fogadásával, útbaigazításával, problémamegoldással. Tapasztalataink szerint a hozzátartozók szívesen veszik, ha fogadja és segíti őket valaki, a személyes törődés jeleként értékelik. Elsősorban felvételes napokon: hétfőn, szerdán, pénteken, vagy az ünnepek előtti időszakban, amikor a betegforgalom igen nagy, jelentős segítség, ha van betegirányító önkéntesünk. A betegirányító önkéntes a portaszolgálattal együttműködve tudja a leghatékonyabb munkát végezni.
  Annak ajánljuk, aki jól kommunikál, gyors helyzetfelismerő és jó konfliktuskezelő képességgel rendelkezik.

 • Ambulancián segítő önkéntes
  Különösen a nagy forgalmú ügyeleti időszakokban tud jó szolgálatot tenni az ambulancián segítő önkéntes, aki a várakozás feszültségét könnyítheti beszélgetéssel, foglalkozással, meséléssel, rajzolással, játékkal.
  Olyanoknak ajánljuk, akik könnyen teremtenek kapcsolatot, és jól kommunikálnak, rugalmasak és elboldogulnak olykor feszült légkörben is.

  Jelentkezés és kapcsolattartás: Jelenleg ez a szolgálatunk is szünetel az önkéntes munka újraszervezése miatt. Kérjük, kövessék nyomon híreinket. Az új rendszer felállását 2015. januárjának közepétől tervezzük.