• Bethesda utcai főépület 2. emelet
  tel.: (06 1) 422 28 22, 422 28 21, 422 28 26
 • Szabolcs AndreaOsztályvezető főorvos:
  Dr. Szabolcs Andrea gyermekgyógyász, neonatológus, gyermekpulmonológus

  Szakorvosok:
  Dr. Zilahy Mónika gyermekgyógyász
  Dr. Steinbach Réka gyermekgyógyász
  Dr. Szigeti Katalin adjunktus, gyermek-gasztroenterológiai szakrendelés
  Továbbá 1-2 szakvizsgájára készülő orvos (3- 6 havi forgó rendszerben) dolgozik osztályunkon, valamint rezidensek.
 • Főnővér: Kovács Sándorné
  helyettese: Czedik Márta

Osztályunk 2012 nyarán teljes körűen felújítottuk: új, komfortos kórtermeket, kezelőt, vizesblokkokat, és egyéb a betegeink és hozzátartozóink komfortját szolgáló helyiségeket alakítottunk ki. Ágylétszámunk 20. Lehetőségeink és szándékunk szerint családbarát környezetet igyekszünk biztosítani. A csecsemőket, kisdedeket 7 kórteremben gyógyítjuk, ápoljuk. A szülő/gondviselő a gyermeke mellett kaphat elhelyezést: 3 egy+1 ágyas, és 4 több ágyas kórteremben helyezzük el az osztályra felvetteket.

Éves betegforgalmunk átlagosan 850 - 900 gyermek, ehhez hozzászámítjuk még azt az évente átlagosan 500 - 600 kísérő személyt, akiket a gyermekkel együtt veszünk fel az osztályra. (A szülő/gondviselő kísérőként, éjszakai elhelyezés biztosításával gyermeke mellett maradhat.)

 

Főbb profiljaink (feladatkörünk)

Általános újszülött és csecsemőgyógyászat: felső - alsó légúti megbetegedések, otitis media, húgyúti fertőzések, egyéb betegségek kivizsgálása és kezelése

Újszülöttkori pathológiás állapotok: icterus, haspuffadás, hányás, apnoe, újszülött kori görcsök, egyéb betegségek kezelése és kivizsgálása

Koraszülöttek, "volt" koraszülöttek: utóképek, utóbetegségek kivizsgálása és kezelése - újszülöttkori krónikus tüdőbetegség, krónikus idegrendszeri megbetegedések, egyéb betegségek.

 

Betegbarát, bababarát-szülőbarát környezet

Osztályunkon igyekszünk gyerekbarát környezetet kialakítani bár játszószobánk nincs, a folyosón, a kórtermekben koruknak, érdeklődésüknek megfelelő játékokkal játszhatnak a gyermekek. Jó idő esetén a gyermekeket az erkélyre, illetve az udvarra is le lehet vinni, ahol sétálhatnak, játszhatnak. Természetesen csak jó általános állapotú, aktuálisan vizsgálatra nem előjegyzett gyermeket vihetnek le az osztályról. Ez irányú igényüket feltétlenül beszéljék meg a gyermek kezelőorvosával, a nővérrel.

 

Műszerezettségünk
Osztályunkon korszerű beteg-monitorizálási és ellátási rendszer (apnoe alarm, vérnyomásmérő, pulsoxymeter, infúziós pumpák, légúti párásító készülékek) biztosított.

 

Adminisztráció
Osztályunkon világszínvonalú számítógépes rendszer működik, amely a betegadminisztrációban, betegdokumentációban nyújt segítséget. A zárójelentéseket és az elszámolási nyilatkozatokat a szülők aláírás ellenében vehetik át gyermekük távozása előtt. A zárójelentés egyik példányát őrizzék meg, a másik példányt pedig juttassák el a gyermekük háziorvosának. Következő megbetegedés, vagy kontroll vizsgálat esetén a korábbi zárójelentést és egyéb betegdokumentációs adatokat feltétlenül hozzák magukkal.