• Bethesda utcai főépület 2. emelet
  tel.: (06 1) 422 28 22, 422 28 21, 422 28 26
 • Szabolcs AndreaOsztályvezető főorvos:
  Dr. Szabolcs Andrea gyermekgyógyász, neonatológus, gyermekpulmonológus
 • Szakorvosok:
  Dr. Zilahy Mónika gyermekgyógyász, neonatológus
  Dr. Monek Margit gyermekgyógyász
  Dr. Zágonyi Kristóf gyermekgyógyász
  Dr. Csurgó Viktória gyermekgyógyász
  Továbbá rezidensek, szakorvosjelöltek: 2-3 fő; 3-6 hónapos forgó rendszerben.
 • Főnővér: Kovács Sándorné
  helyettese: Czedik Márta

Osztályunk 2012 nyarán teljes körűen felújítottuk: új, komfortos kórtermeket, kezelőt, vizesblokkokat, és egyéb a betegeink és hozzátartozóink komfortját szolgáló helyiségeket alakítottunk ki. Ágylétszámunk 20. Lehetőségeink és szándékunk szerint családbarát környezetet igyekszünk biztosítani. A csecsemőket, kisdedeket 8 kórteremben gyógyítjuk, ápoljuk. 

Éves betegforgalmunk átlagosan 1000-1100 csecsemő és kisded; emellett hasonló számú kísérő személyt - édesanyát -, a gyermekkel együtt veszünk fel az osztályra. Az anyák elhelyezése is - fotelágyak, matracos faágyak segítségével - a kórtermekben történik. 3 1+1 ágyas kórtermünk is van. Az osztályon 3 kifogástalanul felszerelt fürdőszoba áll rendelkezésre.
(A szülő/gondviselő kísérőként, éjszakai elhelyezés biztosításával gyermeke mellett maradhat.)


Főbb profiljaink (feladatkörünk)

Általános újszülött és csecsemőgyógyászat: felső - alsó légúti megbetegedések, otitis media, húgyúti fertőzések, egyéb betegségek kivizsgálása és kezelése

Újszülöttkori pathológiás állapotok: icterus, haspuffadás, hányás, apnoe, újszülött kori görcsök, egyéb betegségek kezelése és kivizsgálása

Koraszülöttek, "volt" koraszülöttek: utóképek, utóbetegségek kivizsgálása és kezelése - újszülöttkori krónikus tüdőbetegség, krónikus idegrendszeri megbetegedések, egyéb betegségek.


Betegbarát, bababarát-szülőbarát környezet

Osztályunkon igyekszünk gyerekbarát környezetet kialakítani bár játszószobánk nincs, a folyosón, a kórtermekben koruknak, érdeklődésüknek megfelelő játékokkal játszhatnak a gyermekek. Jó idő esetén a gyermekeket az erkélyre, illetve az udvarra is le lehet vinni, ahol sétálhatnak, játszhatnak. Természetesen csak jó általános állapotú, aktuálisan vizsgálatra nem előjegyzett gyermeket vihetnek le az osztályról. Ez irányú igényüket feltétlenül beszéljék meg a gyermek kezelőorvosával, a nővérrel.


Műszerezettségünk
Osztályunkon korszerű beteg-monitorizálási és ellátási rendszer (apnoe alarm, vérnyomásmérő, pulsoxymeter, infúziós pumpák, légúti párásító készülékek) biztosított.


Adminisztráció
Osztályunkon világszínvonalú számítógépes rendszer működik, amely a betegadminisztrációban, betegdokumentációban nyújt segítséget. A zárójelentéseket és az elszámolási nyilatkozatokat a szülők aláírás ellenében vehetik át gyermekük távozása előtt. A zárójelentés egyik példányát őrizzék meg, a másik példányt pedig juttassák el a gyermekük háziorvosának. Következő megbetegedés, vagy kontroll vizsgálat esetén a korábbi zárójelentést és egyéb betegdokumentációs adatokat feltétlenül hozzák magukkal.