“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Híreink arhív

A Mazsihisz meglepetése kórházunknak | Bethesda Gyermekkórház

Nagy teljesítményű ultrahangos kórházi inhalátort ajándékozott a budapesti Bethesda Gyermekkórháznak a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége. A több százezer forint értékű adományt Heisler András, a szövetség elnöke, Kunos Péter ügyvezető igazgató, valamint Radnóti Zoltán főrabbi, a MAZSIHISZ rabbitestületének vezetője ma délelőtt adta át Velkey Györgynek, kórházunk főigazgatójának.

Az adomány átadása alkalmából Heisler András elmondta: sok szervezet dolgozik a zsidó-keresztény párbeszéd megteremtésén, ám ő maga az igazi párbeszédnek azt tartja, amelynek során segíthetünk is egymásnak, hiszen a MAZSIHISZ társadalmi felelősségvállalása nem csak elméleti, hanem gyakorlati indíttatású.

Radnóti Zoltán főrabbi azt hangsúlyozta, hogy a Bibilia legelső, s egyúttal legrövidebb imája is éppen a gyógyításról és a gyógyulásról szól, amelyet Mózes mondott el a testvéréért, Mirjamért. A főrabbi elmondta: Mózes imája mindössze pár szóból áll, s úgy hangzik, hogy Isten, kérlek, gyógyítsd meg őt. Az imának azért van jelentősége – tette hozzá –, mert a legmodernebb egészségügyi műszerek korszakában sem csak eszközökre, hanem lelkierőre is szükség van a gyógyulás érdekében. 

Velkey György főigazgató az adomány átvétele után megköszönte a szövetség segítségét, majd kitért arra, hogy a Bethesda Gyermekkórház és a zsidó szervezet között igen szoros, baráti kapcsolat alakult ki az elmúlt években. Külön köszönetet mondott azért, hogy a MAZSIHISZ éppen egy légzéssegítő berendezéssel lepte meg az intézményt, ugyanis a téli, hurutos időszakban erre a műszerre a kórházban fokozott igény mutatkozik.

Hálásan köszönjük az adományt!

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph