“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Híreink arhív

Csorbi elment | Bethesda Gyermekkórház

Türelemmel viselt rövid betegség után elhunyt dr. Mórocz Jenőné, ahogy nálunk kórházszerte mindenki ismerte és szólította: "Csorbi".
54 évet dolgozott a kórházban (előbb Apáthy, majd Bethesda), gyakorlatilag ez volt az első és egyetlen munkahelye. Az ő ápolónemzedéke még a szigorú egészségügyi hierarchiára épülő rendszerben szocializálódott. Keményített kötényes, fityulás időkben tanulta a szakmát. Így őt is a rend, a fegyelem, a pontosság, a feljebbvaló tisztelete, és mindenek felett a kötelességnek, azaz az ápolásnak alárendelt életszemlélet hajtotta. Még az Apáthy-s időkben ő volt az első azok közül, akik ápolóként a munka és a család mellett főiskolai diplomát szereztek. Szakoktató lett, majd Kis Péter főorvos mellett az Ilka utca főnővére. Ápolók több nemzedéke tanulta tőle a szakmát, híres szigorúságát még ma is emlegetik. Már a Bethesdás időkben lett a Neurológia főnővére, majd 1998-tól már nyugdíjasként Neuwirth Magda főorvosnő ambulanciáján vezető asszisztensként tevékenykedett. Tisztében megmaradt főorvosnő halála után is, 2017. decemberéig folyamatosan dolgozott. A kötelesség éltette, és őrizte meg tartását a munkában és a családjában is, ahol sokszor kellett súlyos beteg mellett helyt állnia. Közmondásos volt a megbízhatósága és, hogy mindig, mindent észben tartott, akárhány telefon, szerveznivaló, vagy beteggel kapcsolatos teendő zúdult rá egyszerre sokfelől.  Igazi kemény asszony volt, aki élete utolsó éveiben azért sokat szelidült. Ahogy a felelősség terhe csökkent a vállán, úgy néha már megengedte magának, hogy megmutassa lelkének mosolygós, derűs oldalát is. Igazán akkor derült fel, ha ma már egyetemista unokájáról beszélhetett. -
Karácsonykor hazaengedték a kórházból. Vártuk, hogy jobban lesz, és jön dolgozni megint, de nem így lett. A múlt hét elején rosszul lett, visszakerült az Uzsokiba, ahol január 14-én, vasárnap csendesen elaludt. 74 éves volt.

Pál apostol szavaival emlékezünk rá és köszönjük meg Istennek hűséges életét és szolgálatát:

"Aki ültet, és aki öntöz, mind egy;
mindegyikük a saját jutalmát
nyeri majd el munkája szerint."
1Kor 3,8

-rgy-

Temetése a Rákoskeresztúri (Új) Köztemetőben 2018. február 2-án, pénteken 11.45-kor lesz.

 

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph