“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Híreink arhív

A skót gyerekek "nem skótok" | Bethesda Gyermekkórház

Több száz 8 - 10 éves skóciai gyerek vett részt abban az akcióban, amit a Church of Scottland Wolrd Mission szervezett. Képviseletében Gillian McKinnon járt a Bethesdában április 6-án, elkísérte Aaron C. Stevens a budapesti skót misszió lelkésze.

Az akció lényege, hogy minden évben skóciai egyházközségeken keresztül a cserkészek, hittanos csoportok, iskolások egy jó cél érdekében pénzt gyűjtenek. A gyűjtésnek az a módja, hogy a legkülönfélébb házi, vagy közterületi apró munkát végeznek (cipőtisztítás, ablakmosás, bevásárlás, főnyírás, stb.) és az érte kapott zsebpénz jelentős részét, vagy egészét jótékonysági célra összegyűjtik. Egy év óta a Bethesdának gyűjtenek, és most az eredményt, közel 6800 fontot (cca. 2.000.000  forint) utalta át és ez alkalomból látogatást tett a Miszzsió képviseletében McKinnon asszony. Korábban maga is intezív osztályos nővér volt, ezért nagy érdekllődéssel látogtta meg az intenzív osztályt dr. Mikos Borbála vezetése mellett.

Amint megtudtuk, a gyerekek magát a gyűjtést és az érte végzett munkát is játék keretében gyakorolták. A  Misszió úgy építette fel a kampányt, hogy abban a most divatos transformer játékok szerepeltek, és az akcióhoz kapcsolódó kiadványok szórólapok ezen a játékon építkeztek a mozgósításban.

Köszönjük a Missziónak, amely jövőre is szeretné megszervezni az akciót, most már egy új céllal.

-rgy-

 

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph