“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Ellátósok Igalon | Bethesda Gyermekkórház

A Somogy megyei Igalon van a Bethesdának egy kis háza, nevezzük üdülőnek. Nemcsak arra való, hogy munkatársaink nyaraljanak-teleljenek ott családjaikkal, de arra is, hogy kisebb szakmai közösségek vonuljanak el oda, feltöltődni, megpihenni, vagy munkájukból adódó kérdéseket megbeszélni. Eddig a Neurológia és a Mentál részleg élt a lehetőséggel, valamint immár második alkalommal az ellátósok: egyszerűbb néven a takarítók.

Vezetőjük Pap Márta kórházhigiénikus nagy súlyt helyez arra is, hogy csapatát időről-időre összeszedje az elvonulás, pihenés, lelki feltöltődés közös élményére. Az idei alkalom némiképp jutalom is volt, hiszen a "takcsi nénik" a Norvég beruházással járó por, építési hulladék, stb. felszámolása miatt extra feladatokkal teli időszakot zártak.

11-en közülük tehát útnak indultak május 5-én a hosszú ideje szervezett és tervezett egy egész és két fél napos kirándulásra. Elkísérte őket főnökük Pap Márta, valamint Gyűszű Katalin mint a humán ügyek felelőse és Rideg Gyula kórházlelkész. A program úgy épült fel, hogy legyen benne sok fürdői program - Igal egyik áldása a thermálfürdő - legyen kultúrális esemény, és persze legyen a lelki feltöltődésre való beszélgetős, játszós együttlét is.

Utólag megállapíthatjuk: remekül sikerült az együttlét. A fürdőben már megnyilt a szabadtéri úszómedence, így aztán mindenki kedvére választhatott a vizes-örömök sportosabb vagy nagyanyósabb változatából. Elmentünk Kapsovárra, sétáltunk a csodálatosan megújított főutcán, már önmagában az is élmény. Alaposan végigjártuk a Somogy Megyei Múzeum valamennyi kiállítását, sőt művészettörténész vezetett be bennünket a Rippl Rónai kiállításon az impresszionizmus hazai követőinek világába. Különösen a fiatalon, 22 éves korában elhunyt Balázs János (Bernáth Aurél tanítvány) képei és élettörténete váltottak ki megrendüléssel vegyes tetszést.

Az esti beszélgetések a közösség, a kissebségi lét, az egyéni életút kérdéseit érintették, és jó volt a záró este önfeledt kacagásokat kiváltó játéka is, amelyet azután mélabús-borongós magyar nóta dalolás követett.

Békességben, barátságban telt el az idő, meg is állapítottuk, milyen jó volna így élni a hétköznapokban. Köszönjük a szervezőnek Pap Mártának és a Bethesda Kórház Alapítványnak a programokhoz adott támogatást.

-rgy-

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph