“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Újabb esély életmentő beavatkozásra | Bethesda Gyermekkórház

Az intenzív terápia számos gyógyszerének alkalmazása csak vénabiztosítás birtokában lehetséges. Sajnos a kritikus állapotú gyermekeknél a súlyos keringészavar miatt előfordulhat, hogy a vénapunkció és kanülálás ismételt próbálkozások ellenére is sikertelen, miközben a hatékony kezelés késlekedése tovább súlyosbíthatja a beteg állapotát.

Ezekben a vészhelyzetekben életmentő lehet egy megfelelő lumenű tű beszúrása a csontvelőbe, ahová minden intravénás gyógyszer és infúzió beadható. Ez a módszer: az intraosszeális punkció kis gyakorlással, gyorsan elsajátítható.

 

 

Nem csoda hát, hogy nagy örömünkre szolgált, amikor május 24-én a Magyar Gyermekmentő Alapítvány elnöke és szakmai vezetője: dr.Gesztes Éva  megajándékozta Gyermek-Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályunkat az EZ-IO vidacare intraosszeális fúróval, melyet dr.Velkey György főigazgató főorvos vett át kórházunk nevében.  A sors kegyessége folytán az átadás után két nappal magunk is tanui lehettünk az eszköz hasznosságának és fontosságának, amikor egy súlyos sokkos, vénázhatatlan kisgyermeknél alkalmazva, a keringészavar gyorsan rendezhetővé vált.Hálás szívvel köszönjük a Magyar Gyermekmentő Alapítvány nagylelkű adományát!

Dr. Mikos Borbála

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph