“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Híreink arhív

Tavaszi Epi-klub | Bethesda Gyermekkórház

A virágvasárnap előtti szombaton hiába fordult szelesre és hűvösre a koránjött meleggel kényeztető tavasz, az epilepsziásaink kis közössége szép számmal összegyűlt a régen várt Epi-klub napra az ebédlőbe. Az esemény motorjai Magai Margit és Bánfi Rozália ismét gondoskodtak arról, hogy érdemes legyen eljönni: a hagyományos és elmaradhatatlan

programok mellett érdekes és új elemekkel tarkított kulbnapot szerveztek. Már a gyülekezés is esemény, ilyenkor veszik számba az ország számos településéről érkező, egymást rég nem látott barátok: mi történt, mi változott, és ilyenkor kerülnek elő a táskákból a nagymamák és anyukák küldte sütemény és pogácsacsodák, melyeket különös gonddal készítenek a nagy napra.

Az első fő műsorszám a Palánta bábcsoport bemutatója volt a Sorrsfordító Alapítványtól.  A nagyheti történetet mesélte el a bemutatott darab, melyhez még énektanulás és friss ritmusú közös ének is tartozott. Az éneklés folytatódott a bábozás után is, saját megszokott közös énekekeinket énekeltük el Margitka vezetésével. Ezután Margitka és Rozi főnővér népitáncos játékot vezényelt, majd szalonjátékokat játszottunk, amíg a szülők Neuwirth főorvosnővel és Sorompó Anett szociális munkással beszélgettek hasznos dolgokról. Az ebéd virsli volt mustárral és természetesen az otthonról hozott süteményeknek is szerep jutott. Délután egy fiatal profi zenészekből álló alakulat a Turbó zenekar adott műsort. Dalaik szövegét -angolul énekeletek- nem nagyon értettük, da annál inkább ráéreztünk a szomorkásan lelkes hangulatukra. Természetesen nagy tapsot kaptak. Végül Darida Andrea fényképösszeállítását néztük meg a tavalyi epi - eseménykről fölidézve a legemlékezetesebb pillanatokat és hangulatokat. Remekbe sikerült nap volt, ameylről lelkesen és újabb élményekkel gazdagodva tértek haza a résztvevők.

-rgy-

 

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph