“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Híreink arhív

Családi nap - Bethesda | Bethesda Gyermekkórház

Amikor a jubileumi évet megterveztük, a komoly tudományos és egyházi programok közt szerettünk volna valami olyat is, ami kifejezetten a családokról, a gyerekekről, az ifjúságról és a játékról szól. Elgondoltunk tehát egy családi napot, amelynek szervezését a

könnyedség és játékosság jegyében fiatal orvosainkra bíztuk. Így esett, hogy épp, amikor kitört a vakáció, a június 16-ára adatott ragyogóan szép napsütésben benépesült a Bethesda kertje a családi napra érkező gyerekekkel és szülőkkel. Nagy tömegekre azért nem kell gondolni, de mint a csoportkép is mutatja, azért szép számmal összegyűltünk. Fiatal doktoraink dr. Major János vezetésével végül egy családi vetélkedő mellett döntöttek. Feladatokat találtak ki, beszerezték a hozzávalókat, és szerte a kertben felállított asztaloknál mint az egyes állomások vezetői várták a pontgyűjtésre érkező családokat. Volt állomás, ahol ügyességi feladatot kellett megoldani a családtagoknak, miközben az óra is tárgyilagosan ketyegve járult hozzá a pontszerzéshez. Más helyen alkotóképességét és fantáziáját, megint más helyen a kézügyességét bontakoztathatta ki a versengő családok apraja-nagyja.

Természetesen volt eredményhirdetés, senki nem maradt vigaszágon: oklevéllel és jutalom csokoládéval díjazottan, valamint újabb élményekkel gazdagodva térhetett mindenki haza. Nem hagyhatjuk ki most sem az élelemzés ropogósra sült pogácsáját és édes mézes-krémesét, amelyeket a hozzá kancsókban felszolgált gyümölcslevekkel öblítettünk le a lombok hűvösében felterített kerti asztaloknál. Köszönet minden szervezőnek és résztvevőnek, akik mind úgy érezték: jó lenne, ha jövőre - bár nem lesz jubileumi év - is lehetne ilyen jó, vagy a mostani tapasztalatok felhasználásával ennél is jobb családi napunk.

-rgy-

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph