“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Híreink arhív

Találkozás régi Bethesdásokkal | Bethesda Gyermekkórház

A 20 éves jubileumunkat ünneplő események között terveztük el, hogy találkozóra hívjuk a "régi bethesdásokat" szeptember utolsó péntekén. Nyugdíjas találkozónak is szokás nevezni az ilyen összejöveteleket, ha nem kötődne e szókapcsolathoz némi él.

 

 

Ugyan a mi találkozónk résztvevői közül is többen 40 - 50 év munkaviszonnyal betelve már felhagytak a mindennapi munkába járással, és közülük nem egyen nemcsak bethesdások, de már "Apáthysok" is voltak, meg kellett állapítsuk, hogy testileg-lelkileg friss, fiatalos nők és férfiak érkeztek a találkozóra. Egyetlen programpont volt, maga a találkozó. És valóban, senkit sem kellett biztatni a beszélgetésre, már az érkezéskor egymásra találtak a régi munkatársak. Azért bevezetésképp Velkey igazgató úr készült egy ebéd előtti pohárköszöntővel, melyet a társaság szívesen, gyakran mosolyogva hallgatott. Röviden összefoglalva a köszöntő arról szólt, hogy a munkahelyhez való viszony tekintetében, hányfélék az emberek. Van, aki bejár elvégezni a munkát, s van, aki ezen túl közösségre is lel a munkahelyén, melyben egyéni hivatása teljesedik ki. Ebből a lelki értelemben vett közösségből - a Bethesda szándékunk szerint ilyen - nem is lehet nyugdíjba menni. A kezdetektől váltják egymást az éppen következő nemzedékek, de a Bethesda nemcsak ők, az éppen aktívak, hanem az egész időtlenül.

A konyha a feltálalt hidegtálas ebéddel megint remekelt, most éppen az összejövetel előtt újra aktívvá váló egyébként friss nyugdíjas Piroska néninek és csapatának köszönhetően. Az evőeszközök diszkrét csörgése mellett persze megint a beszélgetésé volt a fő szerep. Végül meghallgattuk és megnéztük Szabó Ildikó orvosigazgató diavetítéses gondolatsorát arról, ami a 20 évben történt nem is annyira az épített környezettel, mint inkább velünk, akik mint leendő nyugdíjasok egyelőre magunknál hordjuk a stafétabotot. Némi fényképezkedés és búcsúzkodás, valamint annak a gondolatnak deklarálása után, hogy miért is nem tartunk rendszeresen ilyen találkozókat, jóleső, derűs érzésekkel indult minden résztvevő a dolga után. Köszönjük a fő szervezőknek Gyűszű Katalinnak, Boros Zsuzsának és Kovács Marcsi élelmezésvezetőnek, valamint segítőinek a minden részletre kiterjedő, okos szervezést.

-rgy-

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph