“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Híreink arhív

"Út az életért" 2014 | Bethesda Gyermekkórház

Az "Út az életért" címet viselő egészségügyi szűrő programot a Református Missziói Központ idén is megszervezte. A Központ adta a szervezőmunkát, a felszerelést, az adománycsomagokat, a Bethesda pedig az önkéntes munkára elszánt orvosai, ápolói és egyéb munkatársai szakértelmét és segítőkészségét.

 

A korábbi években már összeszokott, bejáratódott csapatok járták a vidéket május 13 és 29 között.

 

Általában a helyi református lelkész hirdeti meg a településen az eseményt, és gyűjti össze a jelentkezőket, akik vagy a parókia, vagy az iskola épületében, esetleg a helyi kultúrházban juthattak orvosi vizsgálathoz. Most ezeken a településeken jártunk: Dencsháza, Tóthszentgyörgy, Istvándi, Tiszakarád, Szendrőlád, Sárkeresztúr, Ózd, Hodász, Igal, Pocsaj, Gáborján.A tavalyiakhoz képest nem sok változást láttunk. A statisztikai adatok igazak: mindenütt a néppetegségnek számító magas vérnyomás, egyéb keringési és mozgásszervi panaszok, az emésztőszervek problémái, valamint a túlsúly, fogászati elhanyagoltság, valamint szociális bajok tömegével találkoztunk. Szembetűnő, hogy mennyire ki vannak éhezve az emberek a jó szóra, arra, hogy elmondhassák egy értő fülnek gondjaikat, vagy csak beszélhessenek magukról. Átlagban napi 80 ember jelentkezett szűrésre minden életkorból és mindkét nemből, de bizony volt nem egy olyan település, ahol 90-100 ember várakozott türelmesen órákon át, hogy bejuthasson a vizsgálatokra, még akkor is, ha az ajándékcsomag már  elfogyott. Minden tiszteletünk és együttérzésünk azoké a körzeti orvosoké, védőnőké, tanároké, szociális munkásoké, lelkészeké, önkormányzati dolgozóké, és még sorolhatnánk, akik a "végeken" teljesítenek szolgálatot nap, mint nap. Hatalmas feladat ez, igen nehéz körülményekkel az emberi tényezőt is beleértve, ugyancsak próbára teheti a lelket. Láttunk ugyanakkor nagyon szép törekvéseket és sikereket, szinte a semmiből létrehozott és jól működő, tehetséggondozó iskolákat, lelkes szakembereket.Orvosaink, akik a vidéket járták: Siegler Zsuzsanna, Mikos Borbála, Bene Krisztián, Szombati Klára, Bodó Tímea, Hercsuth MagdolnaAsszisztensek, akik velük mentek: Kissné Bánfi Rozália, Kotora Györgyi, Németh Nikolett, Novák Erika, Schillingerné Ildikó.

 

Iskolai prevenciós előadásokat tartottak: Németh Sándor,  Rideg GyulaKöszönjük a Missziónak, hogy idén is bevontak a munkába, név szerint Vida Szabolcsnak és Virág Enikőnek, akiknek köszönhető, hogy a helyszíneken minden gördülékenyen zajlott és gondját viselték kis csapatainknak.-rgy-

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph