“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Híreink arhív

Ilyen volt az adventünk | Bethesda Gyermekkórház

Beköszöntött az advent, és ahogy minden évben szokott, úgy idén is növekvő betegforgalmat, feszített tempókat, de számos programot is hozott, hogy a munka közben azért lélekben is készülhessünk az ünnepekre.

Az első volt közölük a november 29-i adventi koszorú és ajándékkészítő délután, amelyre ismét sokan jöttek el: száz koszorú alap talált gazdára és ügyes kezekre, amelyek feldíszítették ezeket. Lehetett még karácsonyi képeslapot gyártani, mézeskalácsot "írni" cukorhabbal, melyből azért egyenlő arányban jutott a süteményre és a torkos szájacskákba is, valamint gyöngyöt fűzni láncnak, karkötőnek anyának, apának, nagyinak, testvérnek, vagy barátnak.

 

 

Következő nagyobb eseményünk december 6-án délelőtt 10 órától a Mikulás váró ünnepségünk volt, amiről külön is írtunk itt.

 

 

 

 

 

 

 

A Budapesti Fegyház és Börtön TÁMOP 5.6.3 projektbe bevont fogvatartottjai a jóvátételi program keretében általuk készített cérnaképeket ajánlottak fel beteg gyermekek és idős emberek számára. Az adományt december 10-én adták át a Bethesda Gyermekkórházban. A vendégeket a Bethesda nevében Rideg Gyula kórházlelkész és Boros Zsuzsa PR-referens fogadta. Tasi Attila, a TÁMOP program utógondozó koordinátora elmondta, hogy a projekt keretében a fogvatartottaknak lehetősége nyílt arra, hogy kifejezzék empátiájukat egy tágabb közösségnek felajánlott adomány formájában. A választás azért esett a két korcsoportra (gyerekek, idősek), mert a resztoratív csoportfoglalkozások alatt az elítéltek jóvátételi vágya leginkább szüleikre, gyermekeikre koncentrálódott. Az elítélteket képviselő P.T. kiemelte, hogy a képeket rászorultakhoz kívánták eljuttatni, egyúttal hozzáfűzte, a fogvatartottakban is rendkívül pozitív érzéseket ébresztett, hogy adhattak és segíthettek. Köszönettel fogadtuk a különös ajándékot, a képek a kórház folyosóin, ambulanciáin kapnak helyet, köszönjük Molnár István református kórházlelkésznek a közreműködést az esemény megszervezésében.

 

December 10-én, szerdán délután 3 órától Bacskai Bálin református lelkész volt a vendégünk egy kis délutáni homíliára, áhítatra. Bálintot elkísérte kollégánk dr. Lengyel Márta nagytiszteletű asszony és 14 hónapos fiú gyermekük. Az igehirdetés advent hármas természetéről szólt megszívlelendő szavakkal. Ugyan alig voltunk tíznél többen a kórházból, de így is jól esett a meghitt délután énekléssel, elmélyült gondolatokkal és kedves beszélgetéssel mákos kalács és tea mellett.

 

 

December 11-én, csütörtökön délután 3-tól a Zuglói Orvosok Tudományos Alapítványának díjátadó ünnepsége zajlott a Bethesdában. A díjat ezúttal 3 bethesdás nyerte el, ezért dr. Mikos Borbála, dr. Siegler Zsuzsa és dr. Fogarasi András főorvosaink egy-egy, 2013-ban közölt tanulmánya adta a díjátadó gerincét, amelyet most kiegészítve, újabb adatokkal felfrissítve hallhattunk.

 

 

December 18-án délután 3 órától tartottuk a Bethesda karácsonyi istentiszteletét, amelynek igehirdetője Steinbach József püspök úr volt. Igehirdetése a Példabeszédek könyvének egy részlete alapján szólt a karácsonyi evangéliumról. Az istentisztelet végén a zsinati ciklus zárásának emlékére bethesdás kitűzővel köszöntöttük püspök urat.

 

 

 

 

Természetesen minden osztályunk külön is megtartotta a maga karácsonyát, amiről nem szoktunk külön beszámolni, most azonban egy osztállyal kivételt teszünk, ez pedig az ellátósok, a takarítóink önállóan megszervezett karácsonya, amiért is külön köszönet nekik, olyan nagyon készültek rá, és sok betegség lemondás ellenére mégis megszervezték.

 

 

 

 

 

 

 

Végül, de nem utolsó sorban szeretnénk megköszönni minden adományozónak az adventi időszakban, de különösen a karácsony előtti héten hozzánk eljuttatott adományát. Olyan sokan voltak és olyan sokfelől, gyakran bejelentés nélkül jöttek, hogy mindenkivel nem is tudtunk személyesen találkozni, mindenkiről nem is készült fotó.

Immáron hagyománynak tekinthető, hogy a Magyar Tűzoltó Szövetség munkatársai. Dobson Tibor dandártábornok vezetésével, karácsonyi műsorral és ajándékokkal kedveskedtek a kórházban fekvő gyermekeknek. A lufi hajtogatásban jeleskedő bohóc,- amúgy marcona tűzoltó- minden kívánságot teljesített, és kedves figurákat készített pillanatok alatt. A lelki töltekezés sem maradt el, Szénási Tamás a karácsony misztériumáról beszélt a gyerekeknek, a Napsugár zenekar pedig karácsonyi dalokat adott elő a lelkes közönségnek.A GYEMSZI munkatársai körében hirdetett meg „Cipősdoboz”ajándékgyűjtő akciót , amelynek eredményeként kb. 50 doboz ajándékot kaptunk. Ezeket az ünnepek alatt a Sebészeti osztályra kerülő gyerekek fogják megkapni.A ZUG egyesület ajándékgyűjtő akciójának kedvezményezettje a Bethesda Gyermekkórház. A műanyag játékok és mesekönyvek  az ambulanciákra kerülnek.

Ugyancsak köszönjük a Heim Pál Alapítvány, a Mesekórház ajándékait, amelyet két munkatársuk hozott el és személyesen adott oda a hétfői felvételes napon megsokasodott gyerektömegnek.

Köszönjük mindenkinek, azoknak is, akiket külön nem tudtunk megemlíteni.

 

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph