“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Híreink arhív

A Test-vér Egészségpénztár adománya | Bethesda Gyermekkórház

Családias hangulatú átadási ünnepség keretében vettük birtokba február 12-én a "TEST-VÉR" Egészségpénztár adományát az új ROTEM - monitorunkat. Ez a 12 MFt értékű gép pillanatok alatt tájékoztatja az orvost a véralvadási értékekről, így célzott beavatkozás révén a vérzéses szövődmények elkerülhetőek.

 

 

Az átadási ünnepségen dr. Velkey György főigazgatónk köszöntő szavai után többek közt arról szólt, hogy a Bethesda alapítása óta adományok "köveiből épült" és él ma is. A legjobb szándék mellett sem engedhetjük meg magunknak azokat a fejlesztéseket, amelyek a rohamosan fejlődő orvosdiagnosztikai technológia a lehetőségek szintjén kínál. A mostani adomány ilyen csúcstechnológiához juttatja kórházunk intenzív-, égésintenzív osztályát, ezért az ott gyógyított gyerekek számára, de az egész gyógyító közösségnek is különösen nagy jelentőségű a gesztus, amelyért Isten iránti hálával és az adományázóknak kifejezett tisztelettel mondunk köszönetet.

Dr. Ruttkay M. Géza  az egészségpénztár igazgatótanácsának vezetője röviden bemutatta törekvéseiket a vérmentes, vérzésmentes egészségügyi ellátás megvalósításáért, és külön is kitért arra, hogy a Bethesda, ahová több egészségügyi intézmény közt elsőként telepítik ezt a gépet híre alapján mennyire rászolgált a támogatásra.

Dr. Mikos Borbála intenzív osztályunk vezető főorvosa zárásul a laikusok számára is jól érthető szavakkal magyarázta el a jelenlévőknek, hogyan segít a véralvadás bonyolult rendszerének mérhető adatokkal alátámasztott nyomon követése egy-egy vérzéses állapotban. Emlékeztetett arra, hogy a szakirodalmi adatok szerint a balesetet szenvedők majdnem fele, műtétek közben pedig a betegek tíz százaléka vérzik el azért, mert nem tudják, miért nem alvad megfelelően a vérük. A vérpótlás önmagában nem oldja meg az alvadási problémákat. A súlyos vérzések olyan véralvadási zavart indítanak el, amely végzetessé teheti a vérzékenységet Ez a korszerű diagnosztikai készülék precíz módszerekkel megmutatja, hogy az alvadás milyen stádiumban van, mi a legnagyobb a probléma, mi a hiányzó, vagy nem működő faktor a vérben. Így célzottan cselekedhetünk. Az új eszköz bizonyos esetekben elkerülhetővé teheti a transzfúziót is.

A beszédek után aláírták az adományozásról szóló dokumentumokat, majd csoportképre állt össze a közönség. Köszönjük ezt az újabb adományt a nálunk gyógyított gyermekek és hozzátartozóik nevében is. - rgy-

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph