“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Híreink arhív

Kihelyezett főnővéri értekezlet Igalon | Bethesda Gyermekkórház

Már hagyománynak mondhatóan ismét eltölthettünk három csodálatos napot Igalon, kihelyezett főnővéri értekezleten. Lelkes 12 fős csapatunk- melyben több nemrégiben kinevezett főnővérünk, vezető asszisztensünk és részlegvezetőnk is volt- 04.20-án kora délután indult a Bethesda utcából.

Megérkezés után gyors elhelyezkedés és a napi program megbeszélése után a csapat egyik része a gyógyfürdőt látogatta meg, míg az „otthon” maradók berendezkedtek és pihentek.

Korai vacsora után kezdődött az aznapi rövid szakmai program, melynek során felelevenítettük a minőségirányítási alapismereteinket. Második nap reggeli után ismét tanultunk, ismerkedtünk az MSZ EN ISO 9001:2015 szabványra való áttérés feladataival, áttekintettük a régi és új ápolási protokollokat, munkautasításokat. Kiadós ebéd után délután szabad program volt. Szerencsére nagyon szép időnk volt, így ismételt gyógyfürdő látogatás valamint séta és fagyizás volt a program. A „sétálós” csapat, meglepetésként palacsintával és sült almával várta a megfáradt és éhes fürdőzőket. Korai vacsora után ismét dolgos órák következtek, sok feladatot meghatároztunk, amelyet közösen kell megoldanunk. Megbeszéltük, hogy folytatni kell az ápolási viziteken való részvételt, ennek kapcsán ki kell dolgozni egy ellenőrzési listát a fekvő és járóbeteg részlegeken, hogy mely kritériumok alapján történjen az ellenőrzés. Késő estébe nyúlóan beszélgettünk, mindenki elmondhatta, hogy a saját osztályán milyen problémák, megoldandó feladatok vannak. Próbáltuk úgy átbeszélni, hogy mi az, ami szervezéssel megoldható és nem pénz kérdése.Péntek reggel- már kellően elfáradva az elmúlt két napban- megreggeliztünk, kötetlenül beszélgettünk, de persze megint a szakmázáson kaptuk magunkat. Mivel ezen a napon még több főnővérnek be kellett mennie az osztályára, így még a délelőtt folyamán visszaindultunk Pestre.Szakmailag tartalmas napokat tudhatunk magunk mögött. Azért jutott idő a pihenésre, kikapcsolódásra, fürdőzésre. Kell, hogy más környezetben szakmázzunk, és még jobban megismerjük egymást, emberileg is annak érdekében, hogy még jobban tudjunk együtt dolgozni. Hazafelé megérkezve a kórházhoz közösen megállapítottuk, hogy olyan érzésünk van, mintha csak most indultunk volna. Ez azért van így, mert ahol jól érzi magát az ember ott az idő gyorsan telik, jött a válasz.Köszönet a kórház alapítványának, a kórház vezetőségének, Majoross Nórinak és csapatának, az itthon maradó helyetteseknek és mindenkinek, aki támogatta és biztosította ezt a három napot számunkra.Sebők Ibolyafőnővér

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph