“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Családos tábor Bakonyszücsön | Bethesda Gyermekkórház

Május 1-én érkeztünk meg a Bethesda családi epilepsziás táborába Bakonyszücsre. Tíz család és a bethesdás csapat összesen 40-en. Voltak új családok is, akik először jöttek, és persze jó volt a régiekkel is újra találkozni. Egy nagy közös énekléssel nyílt a program, aztán ismerkedés és közös játék következett. Hétfőn mentünk pápára fürdeni, mindenki nagyon élvezte a pacsálást ebéd után pihi. Délután különváltak a szülők és a gyerekek. A szülők csoportbeszélgetése Sanyival és Gyulával segített megismerni önmagunkat szülőként és házastársként. A gyerekek a Pápáról jött Hanula-Csordás Dórával, Margitkával és Rozi főnővérrel készítettek anyák napi ajándékot. Utána jött a várva várt foci meccs, gyerekek a felnőttek ellen. Sokat nevettünk, hála Istennek roham sem volt, a felbukásokat és a meccs állása szerinti dühöngéseket kezeltük humorral, sebtapasszal. Észre sem vettük, ránk sötétedett, és csak a hirtelen jött zivatar vetett véget a játéknak. Legalább eloltotta a tábortüzet. A gyerekeket nem kellett elringatni, sokan azon szutykosan, a fociba belefáradva zuhantak ágyba és aludtak boldogan reggelig.

Azért a szülők még kiültek egy kis borozásra, beszélgetésre a kutyaugatással teljes falusi csöndbe. Szívesen szállt a szó, sokat nevettünk, néha könnyeztünk egy keveset. Másnap délelőtt a pápai Esterházy-kastély volt az úti cél. Remekbe sikerült programban volt részünk. Két csoportra osztottak bennünket. Az első csapat korhű ruhába öltözött színészekkel járta végig a kastély pazarul berendezett termeit, megelevenedtek a termek, elképzeltük, hogy zajlott egykor az ebéd, az öltözés, a muzsika, a nappal, és az ünnep. Megnéztünk egy igazán érdekes 3D filmet is Pápa és a kastély történetéről. A másik csapat barok álarcot készített azalatt saját magának. Aztán pedig cseréltünk,végül kézműves csoki bonbonokat gyártott minden gyerek és család magának, vagy ajándékba, amiket ugyancsak kézi készítésű bonbonos dobozkáinkban vittünk haza. Mindezen felül be lehetett öltözni mindenkinek korhű ruhákba, sőt még fotó is készült az úrhölgyekről és az úrfiakról.  Ez a délelőtt is gyorsan elszállt. A gyerekek arany szín álarcaikat viselve ültek az autókba, így mentünk vissza a táborhelyre ebédelni, és kipihenni a sok élmény fáradalmait. Délután négykor találkoztunk újra a művelődési házban Bakonyszücsön. Előbb részt vettünk egy felvidékről jött mesélő játékán, sok zenével és tánccal, aztán jött a ki mit tud, amelyen a kicsik és a nagyok adták elő műsorszámaikat. Volt aki táncolt,volt, aki verset mondott. Szerepeltek labdazsonglőrök, láttunk vicces jeleneteket, anyukák és apukák közös műsorszámait gyerekeikkel. Végül egy mulatságos színdarab következett, melyben a szülők mutatták be a Hófehérke és a hét törpe egy új feldolgozását. Megtisztelt jelenlétével minket dr. Fogarasi András főorvos úr és felesége, Virág is. Nagyon jól esett, hogy a kedvünkért leutazott Bakonyszücsre, a záró estre. Ahogy ki mit tud véget ért, megvacsoráztunk, majd visszamentünk a nagy kertbe, és újra elkezdődött a foci, a  tábortűz, melynek fényénél sokáig beszélgettünk a barátságról, és azokról, akikre lehet számítani a bajban.

Végül eljött sajnos az a nap is, amit senki nem várt. Az utolsó nap délelőttjén ismét szétváltak szülők és gyerekek. Megint Hanula-Csordás Dórával készítettek érdekes tárgyakat a gyerekek, míg a szülők összefoglalták az előző napokon felvetett gondolataikat, egészségről, betegségről, a helyzetükről és a táborból. Megállapítottuk, hogy aki már régebb óta ismeri a másikat, az olyan mintha a saját családját látná viszont ezen a pár napon. Köszönjük ezeket a csodálatos napokat a szervezőknek: Rozálnak, Margitnak,Timinek Gyulának, Sanyinak, és persze dr. Bakos Tóth Márta Otthonának és munkatársainak, meg a Bethesda Kórház Alapítványnak.  A szülők nevében Barbara

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph