“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Híreink arhív

Ultrabalaton Bethesda módra | Bethesda Gyermekkórház

Miért futunk mi állandóan? Kérdezik sokan, sokfelé. Jó ügyekért, önmagunkért, a közösségért, és a ránk bízottakért - mondanánk röviden. Mert a hétköznapokból kilépve egymásért is küzdünk egy versenyen. Ezért vállalkoztunk arra is, hogy 12-en a kórházból körbe futjuk a Balatont az igen népszerű Ultrabalaton futóversenyen.

Aligáról indultunk szombat délután fél 2-kor, igen nagy szélben, és tűző napsütésben. 220 kilométer várt ránk. Szurkoltunk a váltótagoknak, és más gyerekkórházak csapatainak, közben mindenki várta türelmesen a saját szakaszát. Repült az idő és a kilométerek is. Az északi part lankáit leküzdve a Káli-medencében ránk sötétedett, és Köveskáltól már orkánszerű szélben futott az aktuális társunk a nagy sötétben. A váltópontokon hálózsákba burkolózva vártuk be egymást, s az őskeresztények jelmondata elevenedett meg előttünk: mindenük közös volt. Akinek meleg és száraz holmija volt még, azt önzetlenül adta oda az épp fagyoskodónak. Hajnali 2-kor, valahol Keszthely után a szakadó eső is megérkezett, de éreztük, nem tehetjük meg egymás miatt se, hogy feladjuk. Folytattuk, s biztattuk azt, akinek a zivatarból is kijutott. Egymást kísértük biciklivel, hogy senki ne érezze magányos küzdelemben magát, s valóban jól esett egy-egy jó szó, mikor lankadni látszottunk. Hamar hajnal lett, az eső is elállt, alvás híján csak az ólmos fáradtság maradt és a még előttünk álló maradék 70km. Szakaszról szakaszra közeledett a tó túlvége, és ha rápillantottunk azokra az ultrafutókra, akik egyéniben csinálták végig a teljes távot, hirtelen átértékelődött minden erőfeszítés.

Fél 12 előtt feltűnt újra a Club Aliga lankás bejárata, s bevárva egymást, újra átfutottunk a rajtkapun. 21 óra 40 perc alatt körbeértünk.

S ha a hétköznapokban fáradni, lankadni látszunk a betegágy, a számítógép, az épp aktuális feladat felett, erőt ad, hogy együtt sokkal többre is képesek vagyunk, mint azt valaha gondolni  mertük.

Hajrá Bethesda! Nem azé, aki fut, hanem egyedül a könyörülő Istené!

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph