“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Tárgyi felajánlások | Bethesda Gyermekkórház

 • Élelmiszer

  Magányszemélyek, vállatok gyakran ajánlanak fel édességet, tejterméket, tartós élelmiszereket. Különösen a karácsonyi előtti időszakban gyakori az adakozásnak ez a formája. Csak olyan élelmiszert adhatunk oda a beteg gyerekeknek, amelyek ellenőrzött forrásból származnak, szavatosságuk érvényes, és nem ütközik a betegséggel összefüggő diétás rendszabályokba. Ezért az ilyen adományokat központilag gyűjtjük, és ellenőrzés mellett juttatjuk el a gyerekekhez.
  Vidéki gyülekezetektől rendszeresen kapunk krumplit, répát, káposztát, almát, egyéb terményeket: pl. az Alsónémedi református gyülekezet 10 éve hűségesen támogat így bennünket betakarítás idején.
  A gyülekezeti asszonykörök száraztészta adományait csak a dolgozóink étkeztetéséhez tudjuk felhasználni.

  Felajánlás és kapcsolattartás:
  Csikós Bálint - gazdasági igazgató
   

 • Ruhanemű

  Szívesen fogadunk már használt, de jó állapotú és tiszta vagy új ruhaneműt, lepedőt, törülközőt. Gyakran előfordul, hogy olyan gyereket ápolunk, akinek nincs pizsamája, papucsa, fogkeféje, köntöse. Ezekkel minden alkalommal ellátjuk a őket, ezért is jó, ha ilyen adományokat is kaphatunk. Raktározási lehetőségeink azonban korlátozottak, nagy tételben használtruha adományt nem tudunk elhelyezni.
   

 • Játék, könyv

  Iskolás gyerekek, családok gyakran ajánlják fel a kinőtt, már nem használt játékaikat. Ha a játékok jó állapotban vannak és tiszták, kihelyezzük az osztályokra, ambulanciákra, és többnyire a gyerekek haza is viszik, amit higiénés rendszabályok miatt támogatunk.
  A használt, de még jó állapotban lévő gyermek és ifjúsági könyveket ugyancsak tudjuk használni, részben a kórtermekbe helyezzük ki őket, részben a könyvtárunkban tartjuk, ahonnan a gyermekfoglalkoztatók, pedagógusok, önkéntesek viszik el a gyerekekhez.
  Folyamatos pótlásukhoz nagy segítség minden játék és könyv felajánlás

  Felajánlás és kapcsolattartás
  Bencze János diakóniai igazgató, alapítványi titkár
  Németh Sándor pasztoralpszichológiai lelkigondozó, könyvtáros

 

Minden egyéb tárgyi felajánlással kapcsolatos további információért vegye fel a kapcsolatot Bencze János diakóniai igazgatóval.

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph