“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Híreink arhív

Életmódtáborunk | Bethesda Gyermekkórház

Idén is megtartottuk a már-már hagyományosnak mondható életmód táborunkat.
A cél, az elmúlt évekhez hasonlóan az egészséges táplálkozási ismeretek átadása és a testmozgás népszerűsítése volt.
A kicsi, de annál lelkesebb csapat nagyon aktívan részt vett nemcsak a játékos, hanem az egészségnevelő programokon is.
Minden napot tornával kezdtünk. Gyógytornász kolléganőnk, Beély Boglárka a Városligetben mozgatta át a gyerekeket.
A délelőttök a külsős programoké voltak, a hét során ellátogattunk az Állatkertbe, a Vasúttörténeti Parkba, az Elevenparkba, a BVSC uszodába, és Bringó Hintóztunk a Margitszigeten. A hét egyik legsikeresebb programja a gyermek zumba óra volt, amit meglepetésünkre még a fiúk is vidáman csináltak végig. :)
A délutánokat az egészségnevelésnek szenteltük. Egyik nap dietetikus kolléganőm, Balogh Adrienn tartott előadást a gyereknek az egészségtudatos táplálkozás alapelveiről. Természetes a számonkérés sem maradt el, játékos kvíz formájában kérdeztük vissza később az elhangzottakat, és válaszoltuk meg a helyes étkezéssel kapcsolatban felmerülő kérdéseket.
Szerda délután az Eisberg Kft. dietetikusa, Shenker-Horváth Kinga látogatott hozzánk, és tartott kóstolóval egybekötött saláta népszerűsítő előadást. Kinga nagyon sokféle színű és alakú zöldséggel, és azoknak sokrétű felhasználási módjával ismertette meg a gyerekeket. Nagyon nagy sikere volt az újonnan megismert salátáknak, még a friss bébi spenót is népszerű lett. :) Az előadásra a gyermekek szüleit is meghívtuk, akik örömmel kapcsolódtak be kérdéseikkel, hozzászólásaikkal az interaktív órába.
A sok elméleti tudást a gyakorlatba is átültettük a táborozókkal, délutánonként közösen csináltunk gyümölcssaslikot, zöldséges turmixot, kóstoltunk zöldséglevet, és házi készítésű (cukormentes, 100% gyümölcstartalmú) jégkrémet.
A gyermekek visszajelzései és lelkesedésük alapján úgy gondoljuk, hogy elégedett és sikeres hetet tudhatunk magunk mögött.
 
Ezúton is szeretném megköszönni a tábor lebonyolításban nyújtott segítséget:
Kiss Anna és Balogh Adrienn dietetikus kolléganőimnek, Bagó Csilla dietetikusnak, Beély Boglárka gyógytornásznak, a II. Belgyógyászatnak, valamint az Élelmezési osztálynak és Erzsi főszakácsnak a finom és korszerű menü biztosítását.
 
Köszönjük az Eisberg Kft. ügyvezető igazgatójának, Gazsi Zoltánnak és dietetikusának, Shenker-Horváth Kingának a táborunk támogatását, és az ajándék saláta csomagokat.

Köszönet a színes és vidám programok biztosításáért:
a Fővárosi Állat- és Növénykertnek,
a BringóVár kölcsönzőnek,
a BVSC uszodának,
a Vasúttörténeti Parknak,
az Elevenparknak,
és Katona Zsuzsi zumba oktatónak.
 
Rajcsik Enikő

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph