“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Híreink arhív

Ápoló vizsga és játék adomány | Bethesda Gyermekkórház

Egy nyíregyházi vállalkozó barátaival megkereste Alapítványunkat, hogy gyermeknapra meglepje a nálunk gyógyuló gyerekeket. A meglepetés gondosan összeválogatott, különböző életkorúaknak alkalmas játékokból állt, melyek értéke negyed millió forint.

Az akciót a Gulliver játék Kft. kedvezményekkel támogatta. A vállalkozó fiatalember barátaival már több hazai és nemzetközi gyermek - jótékonysági felajánlást tett, legutóbb például indiai gyerekek segélyezésében vettek részt. Az ajándékozókat Bencze János, alapítványunk titkára fogadta, és kalauzolta az Ilka utcai épület osztályain, ahol a gyerekek azonnal birtokba is vehették a játékokat. A Bethesda utcában is jártak, itt azonban a "nagyüzem" miatt nem tudták a kórtermekben átadni az ajándékokat.

 

A Raoul Wallenberg Humán Szakképző Iskola és Gimnázium számára szakképzésükhöz a Bethesda biztosítja a gyakorlóterepet. Sajnos a fiatalok közül nem sokan választják az ápolói pályát, ezért nagy öröm, számunkra, hogy idén 11 hallgató tett eredményes gyakorlati és elméleti vizsgát II. Belgyógyászati és Sebészeti Osztályunkon, ahol az őrző kórteremben ül össze a vizsgabizottság.  Gratulálunk a tehetséges és szépen vizsgázó fiataloknak és reméljük, hogy a pályán helyezkednek majd el. Külön dicséret illeti Horváth Márti és Sebők Ibolya főnővéreket a vizsga zavartalan körülményeinek megteremtéséért valamint Gyűszű Katalin oktatásszervezőt és azokat az ápolóinkat, akik gyakorlatuk során a hallgatók segítségére voltak.

-rgy-

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph