“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Híreink arhív

Böjte Csaba a Bethesdában | Bethesda Gyermekkórház

Húsvét előtti magyarországi útján, március 27-én délután egy szűk órácskára vendégünk volt Böjte Csaba, alias Csaba testvér ferences szerzetes. Dr. Gyenes Vilmos főorvos úr hívta meg még a télutón, de így a nagyböjt végére sikeredett a látogatás, ami a húsvétra készülés jegyében lett ajándék nekünk.

Csaba testvér meghallgatására jócskán megtelt az ebédlőnk. Ugyan nem először járt nálunk, de mindenki szerette volna hallani őt újra. Amit elmondott, visszaadhatatlan. Aki hallotta már, tudja, hogy beszédei egyetlen nagy mondatból állnak, amelyekben a gondolatokat az ízes székely szóval elmesélt gyerek-felnőtt történetek tanulságai gördítik tovább. Az induló gondolat ezúttal a gyermek Jézus növekedésének kiszínezett, mai képekkel illusztrált elbeszélése volt, annak bemutatása, hogy bizony akkor sem volt másképp a világban az emeberek, gyerekek és szülők közötti viszony, miképpen ma, noha a díszletek változtak. Aztán a dévai gyerekotthon alakulásának történeteiből, a Csaba testvér és munkatársai által megszeretgetett nehézsorsú gyerekek történeteiből valahogy oda jutottunk a leírva banálisnak tűnő gondolathoz: "miért ne szerethetnénk mi is jól, ha Isten is úgy szeretett minket?"

Ha Csaba testvér beszél, akkor minden olyan egyszerűnek tűnik: például az ember elhiszi magáról, hogy érdemes neki is jónak lenni minden kimódoltság nélkül. Azt hiszem, nagyon ránk fért a húsvét előtti rohanásban ez az órácska, amit együtt tölthettünk gondolkodva a természetes egyszerűséggel pergő szavakon . Köszönet érte.

-rgy-

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph