“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Híreink arhív

Diabsulit tartottunk | Bethesda Gyermekkórház

Diabsulit tartottunk...

70 tanító, óvónő, védőnő, tornatanár vett részt múltheti Diabsulinkon, ahol a résztvevők 5 órás tanfolyam keretében hallhattak az 1-es típusú diabéteszről, a cukorbeteg gyerekek étrendjéről, a sport szerepéről, és a betegség pszichés vonatkozásairól.

Kórházunkban évről évre növekszik az 1-es típusú cukorbetegséggel diagnosztizált gyermekek száma. A hétköznapokba való visszatérés számukra nagyon nagy kihívás, ebben döntő tényező az őket nevelő pedagógusok hozzáállása, tudásanyaga. Nekik van a legnagyobb szerepük abban, hogy a gyermeket visszafogadja-e a közösség, vagy kirekesztődik. Nagy öröm volt látni, hogy ennyi pedagógus jött el hozzánk tanulni, kérdezni, megoldásokat keresni. Volt lehetőségük mintaétrendeket elemezni, maguknak vércukrot mérni, inzulint beadni plüssmacinak, közelről szemügyre venni a pent és a pumpát. 

Köszönjük a 77 Elektronika támogatását és dr. Aichert Gabriella, dr. Bihari Krisztina, dr. Seprődi Bence orvosaink, Rajcsik Enikő dietetikusunk, Loós Anita pszichológusunk és Baranyai Nikolett, szakápolónk gyakorlati előadásait!

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph