“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Híreink arhív

Gyógyítók ünnepe nálunk | Bethesda Gyermekkórház

Június 28-án gyűltünk össze szokásos házi ünnepségünkre Semmelweis nap alkalmából. A forró hangulatról a már szintén szokásos kánikula gondoskodott, ami miatt gondolja az ember, ez a derék Semmelweis Ignác születhetett volna inkább decemberben. Persze akkor meg a hideg miatt volna ok panaszkodni

hagyományos magyar módra. Jól van tehát minden ahogy van, mert legalább az ünnepség egy kicsit elterelhette a figyelmünket a tikkasztó hőségről.

Az ünnepség elején egy rövid áhitatot halgathattunk Rideg Gyula kórházi lelkésztől, aki  a hamis sáfár példázatát olvasta fel a Lukács evangéliumából, és a körülmények szorítása közti leleményességről szólt igehirdetése, mint egy a problémákba bele nem keseredő életvezetés lehetséges példájáról. 

Ünnepségünk nem hagyományos része volt az a megemlékezés, melyben dr. Szentágothai Jánosné Bodoky Alice nénit méltattuk, hiszen idén lett volna 100 esztendős. Egy kis filmrészlettel idéztük meg sokunk emlékében még élénken élő, mindig kedves, segíteni és mindenkit bárorítani kész alakját. A levetített beszélgetés részletben arról emlékezik meg, hogyan búcsúzott el férjétől az utolsó napon, amikor karjai közt lépett ki e földi világból. A jelenlévők közt hallható torokköszörülések jelezték, hogy még ma is mindenkit megérintenek szelíd, és okos gondolatai. Köszönetünket lélekben neki, az ünnepségen pedig lányának dr. Szentágothai Klárának fejeztük ki egy szál virággal, melyet dr. Velkey György főigazgató adott át mindannyiunk nevében.

Már az is hagyomány a gyógyítás napi ünnepségünkön, hogy híres-neves előadót hívunk, akik közül most dr. Buda Béla professzor úr jött el hozzánk. Előadása a címe szerint a gyógyítás nehézségeiről szólt volna egy posztmodern korban, de mint kiderült, nem rossz kedvet akart csinálni. Inkább arról szólt a professzor úr a rá mindig jellemző tempós nyugalommal, és a szakirodalomból vett széles merítéssel megalapozottan, miközben kicsit félrehajtott fejjel fürkészte szavai fogadtatását a hallgatóság soraiban, hogy mi jelenthet ma kihívást, milyen addig még nem látott fejlemények teszik próbára a mai gyógyítók találékonyságát, kommunikációs adottságait és persze lelki erejét.

Az előadás után Velkey igazgató úr mondott néhány köszöntő szót a kórház jelenlévő és jelen nem lévő közösségének, majd szakorvosi, adjunktusi, és asszisztenis kinevezéseket ismertetett. Az idei Semmelweis napi ünnepség volt az első a 20 éve újraindult Bethesda történetében, amelyen a most Bethesda - díjakat vehették át azok, akikre öt foglalkozási csoportban a legtöbben szavaztak a munkatársak közül munkavégzésük és a közösségért tett fáradozásaik nyomán. Orvos kategóriában dr. Szabó Cecília, az ápolók közül Sós Tiborné, asszisztensként Szabó Csilla, gazdasági kategoriában Czombosné Horváth Magdolna vehették át a díjat. "A nem orvos diplomás kategóriában a Bethesda díjat Rideg Gyula kórházlelkész kapta." - vgy - A főigazgatói Bethesda-díjat Sorompóné Fléger Ildikó kapta, a díj mellé járó nagy tapssal kísérve.

Végül egy kis jóízű beszélgetésre és a sütemények, üdítők elfogyasztására maradt együtt néhány percet az ünnepelni összegyűlt társaság.

-rgy-

 

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph