“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Híreink arhív

Hangverseny a Bethesda javára | Bethesda Gyermekkórház

Gárdonyi Hajna hegedűművész és Karasszon Dezső orgonaművész jótékonysági hanversenyt adnak a Bethesda Gyermekkórház javára 2010. október 1-én 18 órai kezdettel a Bosnyák téri evangélikus templomban

Szeretettel hívunk és várunk a hangversenyre minden érdeklődőt!  A belépés díjtalan, de adományokat a helyszínen, vagy a Bethesda Kórház Alapítvány számlaszámára szívesen fogadunk. A műsoron Mendhelsshon, Kirchner, Höller és Gárdonyi Zoltán egy-egy darabja szerepel.

A záró Gárdonyi darab különlegesség, erről így ír a zeneszerző lánya Gárdonyi Hajna:

"1968 októberében édesapám orgonakiséretével mutattam be a nekem ugyanebben az évben komponált művet. Édesapám, Gárdonyi Zoltán, a 20. századi egyházzene kiemelkedő alakja, 1941 és 1967 között a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola professzoraként fejtett ki szerteágazó tevékenységet. Ő volt a Zeneakadémia 1948-ban feloszlatott protestáns egyházzenei tanszakának utolsó vezetője. Nemzetközileg is nagyrabecsült zenetudományi és zeneelméleti munkásságának mindenekelőtt a Bach- és a Liszt-kutatás köszönhet jelentős új eredményeket. A „Fantázia“ egy régi magyar dallam feldolgozása („Az én időm, mint a szép nyár“, 18. század), amely mindmáig megtalálható az evangélikus és a református énekeskönyvekben. A szöveg az elmúlás fájdalmáról szól, de végső kicsengésében az örök élettel kapcsolatos keresztyén reménységet önti versbe."

 

A koncert után a gyülekezeti teremben pogácsára, üdítőre várjuk vendégeinket!

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph