“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Híreink arhív

Háromezer ágyneműt adományozott a német Ordo Militaris Teutoncius lovagrend a Bethesda Gyermekkórháznak | Bethesda Gyermekkórház

Az adomány eljuttatásában a magyarországi Szent László Rend és Társaság segédkezett. Az adomány értéke 45 ezer Euró, azaz 12 millió forint.

Ötcsillagos szállodából származó ágyneműkkel segíti a Német Lovagrend a Bethesda Gyermekkórház munkáját. Háromezer garnitúrát pakoltak ki pénteken a kórház raktárába közösen a német és a magyar lovagrend tagjai, illetve a kórház munkatársai, köztük a főigazgató is."Nem az anyagi értéke számít az adománynak, hanem a tenni akarás szándéka" - fogalmazott Klaus Bloss, a német Ordo Militaris Teutoncius lovagrend nagymestere."Kizárólag a szükség határozza meg, hogy hova szállítunk" - fogalmazott Klaus Bloss. Idén már ez a huszadik szállítmánya a Német Lovagrendnek Magyarországra, de segélyszállítmányokat jutattak el Litvániába, Ukrajnába, Romániába, Moldáviába és Brazíliába is.

"Ez a háromezer ágynemű jó pár évre fedezi a teljes szükségletünket. Nagyon nagy segítség ez számunkra" - mondta portálunk kérdésére Dr. Velkey György a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója. A főorvos kiemelte: "üzenete van annak, hogy egy katolikus lovagrend támogatta Közép-Európa egyetlen protestáns gyermekklinikáját".Az ágyneműszállítmányból kétezer darab garnitúrát kapott még a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekklinikája, illetve mintegy ötezer darabot a Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálatának intézményei között osztanak szét.

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph