“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Híreink arhív

A Magyar Telekom adománya | Bethesda Gyermekkórház

Január 26-án ismét átadási ünnepség színhelye volt a Bethesda. A Magyar Telekom Vállalati Szolgáltatások Üzletága adományaként a Cisco korszerű HD videokonferencia megoldásaival működő rendszert vehettünk birtokba.

 

 

A rendszer pontos neve: Videogate Nyílt Videohálózati szolgáltatás. Ennek segítségével telefonhálózaton tudunk videós összeköttetést teremteni Ilka utcai épületünk  és a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházzal, amellyel a gyermekgyógyászat terén is együttműködünk.A videokommunikációs berendezéseken és szolgáltatáson túl kibővült a hálózati infrastruktúránk, IP-kamerás megfigyelő rendszerrel gazdagodott kórházunk.Főigazgatónk dr. Velkey György a vendégek köszöntése után beszélt arról az immár öt éves együttműködésről, amelyben a Magyar Telekom Nyrt. és a Cisco jelentős értékű infokommunikációs rendszer kiépítésével támogatta kórházunkat. A beruházás nyomán a kórházi infokommunikáció terén is referencia kórházzá váltunk. Az együttműködés folyamata a Telekom jóvoltából azonban nem ért véget. A fejlesztés most újabb lépcsőhöz érkezett. A kiépített IP videórendszer nemcsak a kórházi biztonságot növeli, de a külső helyszínek videókonferenciás elérésének lehetőségét is megteremti. Illeszkedik, és az informatika oldaláról támogatja azt a koncepciót, amely az egészségügy területén regionális ellátási központokat hoz létre. Főigazgató úr a támogatás jelentőségét ecsetelve kifejtette: "Nagy öröm és lehetőség számunkra e mostani beruházás, melyért csak köszönetünket tudjuk kifejezni a Telekomnak.”Budafoki Róbert, a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgató-helyettese, a Vállalati Szolgáltatások Üzletág vezetője elmondta: „Kiemelten fontosnak tartjuk infokommunikációs technológiával támogatni a magyar egészségügyet. A videokommunikációs megoldások révén most elérhetővé válik a távkonzílium lehetősége. Az adományozott videokommunikációs berendezések további diagnosztikai eszközökkel is kiegészíthetőek (pl. EKG), ezek eredményeit is azonnal láthatja a távol lévő orvos is. Az immár három éve tartó együttműködésünkkel a gyermekkórház professzionális működését és kis betegei mielőbbi gyógyulását támogatjuk.”

Ezután dr. Laczkó Tamás orvosigazgató szólt a salgótarjáni kórházat is érintő adomány teremtette lehetőségekről, illetve a Bethesda kórházzal való együtt munkálkodásról, melyhez befejezésül Isten áldását kérte.

Az egybegyűltek ezután gyakorlatban is, osztott képernyőn tekinthették meg, hogyan is működik a rendszer, amely arra is lehetőséget teremt, hogy ne csak egymást lássák a videó konferencia résztvevői, hanem annak a powerpointos bemutatónak az ábráit is, amelyekkel dr. Jórász Zsolt sebészorvosunk prezentálta egy szépen megoldott súlyos nekrózisos eset történetét. Igaz ugyan, hogy a sebészeti képek kicsit megviselték az ünnepség nem egészségügyből érkezett résztvevőit, de Jórász doktor higgadtsága valamint főigazgató úr záró szavai hamar áthidalták a keletkezett elfogódottságot. Végül az adományozó által adott fogadás és sajtótájékoztató zárta az ünnepséget.

-rgy-

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph