“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Híreink arhív

Mariann halálára | Bethesda Gyermekkórház

Novákné Pitzer Mariann kollégánk temetése 2010. november 25-én, csütörtökön 3/4 10 órai kezdettel az Óbudai temetőben lesz. Lánya Linda kérte, hogy e helyen is kifejezhesse köszönetét mindenkinek a gyász és szükség idején nyújtott támogatásért.

Ismét gyászolunk. Novákné Pitzer Mariann kollégánk, aki az Ilka utcában adminisztrátor-ként dolgozott, ma délelőtt (okt. 29.) végleg elment. Kedden reggel otthon lett rosszul, az Amerikai úti idegsebészetre vitte a mentő. Agyvérzés volt a diagnózis. A hír mindannyiunkat megdöbbentett, hiszen Mariann igazán egészségesen élt: a hosszútávfutás volt a hobbija. Csendes, barátságos embernek ismertük, aki a maga dolgos szerénységében lett közösségünk hűséges tagja. Mindösze 57 éves volt.

 

Két közvetlen kollégája írásával búcsúztatjuk.

 

Sorompóné Fléger Ildikó, a Rehabilitációs Osztály főnővére írja:

"Volt nekünk egy adminisztrátorunk. Pici, a szó szoros értelmében szaladgálós, talán néha türelmetlen, de mindig tele élettel, jókedvvel, segítőkészséggel. A kórházzal való kapcsolata messzire nyúlik. Pici lánya, Linda súlyos betegségével kezdődött minden. Sok ébren töltött éjszaka, rengeteg izgalom és kétség, az egy szem gyermek gyógyíthatóságának bizonytalansága – mind egyre jobban mélyítette el kapcsolatát velünk és a kórházzal. Gyermeke betegségével kapcsolatos nehézségeit és minden más problémáját édesanyján kívül nem volt kivel megosztani – csak ők voltak együtt, egymásnak a három lány. Nagy szeretettel és rendkívüli figyelemmel vették egymást körül. Mire Linda meggyógyult, Mariann elvesztette állását. A bajban ismét hozzánk fordult. Sikerült elhelyeznünk, és nemsokára aranyos, lelkes munkatársunkká vált. Bármit kérhettünk Tőle, segített mindig, mindenkinek. Volt szakrendelésen asszisztens, adminisztrátor, ételosztó, vagy éppen javítgatta a ruhákat a raktárban. Gondoskodott az ebédjeinkről, utána a holland ruhákat hajtogatta, hogy szállítani lehessen. És mindig mosolygott!  Olyan volt, mint egy lelkes kisgyerek, aki nem nagyon akar felnőni, és aki valódi családot lelt meg bennünk. Így is ment, el, gyorsan, problémamentesen, csendesen, úgy, hogy még a szerveit is felajánlotta életmentésként másoknak. Távozása annyira irreális, hogy nem is tudjuk még komolyan elfogadni. Még halljuk nevetését, kislányos hangját mindenhol az épületben, és várjuk, hogy elébünk toppanjon kis kuckójából.  Isten legyen Veled Mariann örökké! "

 

Közvetlen munkatársa, akivel nemcsak irodája volt közös, de asszonyneve is, Novákné Erika írja:

"Mariannka, mert én csak így hívtam őt 1996 óta volt közvetlen munkatársnőm. Igaz ö adminisztrátor volt, de ha kellett akkor szívesen besegített a délutáni rendelésre mint asszisztens. Ezért még megtanulta a számítógép ambuláns felhasználását is, hogy tudjon segíteni. Ha valamit nem értett, akkor jött tanácsot kérni: „Eruska légyszi, magyarázd el, hogy kell ezt csinálni.

Mindenki ebéd befizetését ő intézte, és ha kellett, maga szorgoskodott a konyhában. Volt, hogy be kellet hoznom a leánykámat, Mariann úgy intézte, hogy neki is jussonlegalább egy tányért leves, nagyon jó szívű volt. Minden reggel főzte a finom teát, mióta bejöttek a reggeli hidegek. Jött, ment, intézkedett, mindig azt szerette, ha minden rendben megy úgy a munkatársnak, mint szülőknek...

Időnként kora reggel bejött, és ment futni a ligetbe. Kipirosodott arccal jött vissza boldogan, hogy mennyire jó ez, imádja, mert teljesen kikapcsolja és kondiban tarja magát.Tegnap este nagyon sokat imádkoztam érte, kértem, hogy várjon meg míg meglátogatom. Úgy volt hogy délután 1 órakor megyünk be hozzá, de aztán mégis úgy döntöttük, hogy már korán reggel ott legyünk nála Rozállal (a neurológia főnővére). Eljövetelünk után 3 perccel hunyt el. De még megvárt. Fájó szívvel, de nyugodtan engedem el őt. Mert láttuk, már nem ő volt itt a földi életben, csak a teste. Nagyon szerettem és mindig hiányozni fog. Remélem az angyalok vigyáznak rá."

 

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph