“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Híreink arhív

Nagyheti istentiszteletünk | Bethesda Gyermekkórház

Nagyhét szerdáján tartottuk a Bethesda húsvéti ünnepekre felkészítő istentiszteletét. Vendégünk volt a Budapest-Északi Egyházmegye újonnan megválasztott esperese: Szloboda József lelkipásztor úr. Az istentiszteleti szolgálatot egybekötötte a Bethesda meglátogatásával is, dr. Velkey

György főigazgatónk kalauzolta végig a fő épület osztályain, a séta közben beszámolva munkánkról, törekvéseinkről.

Az istentiszteleten esperes úr a János evangéliumából vett idézet (Jézus és Pilátus párbeszéde) alapján hirdette az igét. A "mi az igazság?" kérdése alapján a kérdések fontosságáról, és jól feltett kérdésekre adott válaszok igazságáról szólt. Arról, hogy hogyan tudnánk az Isten nekünk szegezett kérdéseire az életünkkel, őszintén felelni, amikor a lényegről kell beszélni, és nem a készen hozott, elkerülő feleletekkel.

Az istentiszteletet kiegészítve a Pretorius Kamarakórus szolgált. J.S. Bach, Palestrina, Schütz és Hassler műveiből szólaltattak meg néhány nagyheti kórusművet. Karvezetőjük Kéringer László pedig emelkedett pillanatokat teremtett tenor szólóival. Az istentisztelet befejezéséül dr. Velkey György igazgató úr köszönte meg a szolgálatokat és kívánt áldott ünnepeket minden jelenlévőnek, minden jelen nem lévő munkatársnak és a Bethesdában gyógyított betegeinknek és családjaiknak.

-rgy-

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph