“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Német kórházigazgatók látogatása | Bethesda Gyermekkórház

Május 6-án Észak-Rajna-Wesztfáliából 11 klinika és kórház igazgatója látogatotta meg a Bethesdát. A Johnson & Johnson szervezésében érkeztek Magyarországra, de voltaképpen egy korábbi tanulmányút kapcsán baráti társaságként is működnek.

Minden évben más ország egészségügyi struktúrájával ismerkednek, idén választásuk Magyarországra esett.

A Semmelweis Egyetem és a Bethesda Gyermekkórház volt vendéglátójuk. Az egyetemen dr. Stubnya Gusztáv tartott tájékoztatást a csoportnak a magyarországi egészség-politikáról, finanszírozási ügyekről, egészségügyszervezésről. A Bethesdában fogadta őket dr. Velkey György főigazgató, Bencze János diakóniai igazgató, dr. Fogarasi András tudományos igazgató, dr. Mikos Borbála osztályvezető főőorvos, Boros Zsuzsa kommunikációs vezető és Szalma Anna szociálpedagógus, amit azért érdemes itt felsorolni, mert a fogadóbizottság egyúttal a saját munkaterükletének referense is volt a találkozón. A csoportot a kórház finanszírozása és az egészségpolitika helyi vonztatai érdekelték a legjobban. Beszéltünk a Semmelweis - programról és a vele kapcsoplatos várakorzásokról. Külön is szó esett a szakorvosk és szakdolgozók elvándorlásának hazai következményeiről. A körházigazgatók szerint az általuk vezetett intézményben egyetlen magyarországi szakember sem dolgozik.

A beszélgetést követően végig vezettük a csoportot a fő épületben, a látottak és hallottak a visszajelzés szerint elismerést nyertek német barátaink előtt.

-bzs-rgy-

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph