“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Híreink arhív

Rehab tábor az Ilkában | Bethesda Gyermekkórház

Július 8-12 között ismét megrendeztük az Ilka utcában a már hagyományosnak számító Rehabilitációs táborunkat. A táborban 17 régebben ill.jelenleg is a rehab osztály kezelése alatt álló gyerkőc vett részt. Az 5 nap alatt minél több élménydús programot igyekeztünk biztosítani az egyébként sokszor kerekesszékhez kötött nehezen mozgó társaságnak.A nap mindennap játékos gyógytornával indult majd különféle kézműves foglalkozások és

csapatépítő vetélkedők következtek, és természetesen részünk volt mindennap külső programokban is.Nem maradhatott ki az elengedhetetlen állatkerti séta, voltunk Csömörön egy tanyán ahol különféle állatokkal és népi játékokkal ismerkedhettek meg a gyerekek de mi felnőttek is kipróbáltuk hogy állunk meg gólyalábon és hogyan forgatjuk a fakardot :). és természetesen kivétel nélkül mindenkit lóhátra ültettünk.

 

Élménydús program volt az Aqua World látogatása, ahol élvezhették a víz által nyújtott súlytalanságot és szabad mozgást és boldogan lubickoltak, és persze nem volt kérdés hogy a mozgásképtelen kis csapatot is felcipeljük a csúszdákhoz vezető hosszú lépcsősorokon, hogy boldogan csússzanak...igaz volt aki utána nem akart többé vízbe menni :)...Utolsó esténket közös bográcsozással és Duna parti városnézéssel zártuk, ahol fáradt kis társaságunk előtt az sem jelentett akadályt, hogy a kerekesszékekkel megmásszuk a cseppet sem akadálymentes kettes villamost, az utazó közönség nem kis megrökönyödésére...:)Volt gyerek aki megjegyezte hogy „ez egy igazi túlélő kalandtábor”...Olyan is volt , aki azt mondta hogyha jövőre nem lesz tábor Ő inkább eltöri a lábát , hogy a rehabra kerülhessen :).Reméljük, hogy azért ilyen komolyabb sérülések nélkül is lehetőségünk lesz jövőre is együtt táborozni, mert amint a fényképekből kiderül gyerek és felnőtt egyaránt jól érezte magát. A programok finanszírozásához segítséget nyújtott ismét kórházunk alapítványa.Köszönjük. Köszönet az osztály minden egyes dolgozójának is , az önkénteseknek, a konyhai dolgozóknak, mert mindenki kivette a részét abból, hogy ez a hét jól sikerüljön.SZ.K.

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph