“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

"Szeretethíd" a Bethesdából | Bethesda Gyermekkórház

Hetedik alkalommal szervezte meg a Kárpát-medencei református önkéntes napokat a Magyar Református Szeretetszolgálat. Május utolsó hétvégéjén több mint 16 ezer önkéntes tevékenykedett a Szeretethídon, hogy segítsen a közelében élőknek.

A kezdeményezéshez számos művész is csatlakozott, többek között Szinetár Dóra és Szulák Andrea színművész, valamint Gerendás Péter Liszt Ferenc-díjas előadóművész.

 

A Bethesda Gyermekkórház udvarán tartott megnyitón Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke úgy fogalmazott, hogy aki önkéntes munkára jelentkezik, azt az úgynevezett normális társadalom nem mindig szokta normálisnak tartani. „Pedig jó lenne eljutni oda, hogy azokat a jó szándékú embereket, akik találnak maguknak tennivalót mások javára, a közösség normálisnak tartsa. Az idei Szeretethídon tevékenykedő több ezer önkéntes arra tanítja a magyar társadalmat, hogy ott kezdődik a normális emberi lét, ahol az ember önként tesz másokért, akár olyan dolgokat is, amit még parancsra sem tenne meg szívesen."Steinbach József dunántúli püspök azt hangsúlyozta köszöntőjében, hogy fontosnak tartja a Szeretethíd-mozgalmat, mert megmutatja a világ számára is, hogy a hit a cselekedetekből látható. „Fontosnak tartom ezt a mozgalmat azért is, mert egy érdek vezérelt világban itt rácsodálkozhatunk, hogy mennyi mindent kaptunk az élő Istentől, amit tovább kell adnunk önzetlenül másoknak. Mindannyian tudunk valamit tenni a saját közvetlen környezetünkben. Isten is azt kéri számon rajtunk, hogy megtettük-e, amit megtehettünk."forrás: reformatus.hu; parokia.hu

 

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph