“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Híreink arhív

Tavaszi Epi-klub | Bethesda Gyermekkórház

Epilepsziás fiatalok és szüleik találkoztak március 22-én a tavaszi Epi-klubnapunkon. A hagyományok szerint az összejövetel lényegét a találkozás adja, ám azért színes programmal is készültek a fő szervezők Magai Margit katechéta pedagógusunk és Kissné Rozi a neurológia főnővére.

A gyülekezés után közös énekléssel alapoztuk meg a hangulatot, majd bibliodráma játékban adtuk elő Jézus bethániai megkenetésének evangéliumi történetét a húsvéti ünnepkörre is készülve. Eljött közénk Somogyi György, "Gyuri bácsi", aki nyári táboraink visszatérő vendége, és aki ezúttal is citerajátékával teremtett tánchoz illő hangulatot, úgyhogy táncra is perdültünk. Ezalatt a szülők a Nutricia két dietetikus munkatársának előadását hallgatták meg az epilepszia egyes formáiban hatásosnak mutatkozó ketogén (zsír alapú) diétáról. Dr. Jakus Rita neurológusunk pedig rendelkezésre állt megválaszolni a szülők aktuális kérdéseit.

Az ebéd, melyet ezúttal Kisné Ani dietetikusunk és a nutriciások szolgáltak fel egyúttal ízelítőt nyújtott a diétából, pl. karfiolkrémleves és csokikrémes palacsinta formájában. Mit mondjunk érdekes volt kipróbálni, de azért a hagyományos virslinek is nagy sikere volt.

Ebéd után egy terápiás labrador volt a vendégünk gazdájával, a kertben rögtönzött bemutatójuk ugyancsak nagy sikert aratott. A kutyus ezután terápiás nyugalommal tűrte a 30 fiatal simogatásban megnyilvánuló szeretetáradatát. Végül besereglettünk az ebédlőbe, hogy megnézzük a tavalyi év epi-klubnapjainak és nyári táborainak eseményeit és hangulatát felidéző fényképválogatást. Köszönet a szervezőknek, akik közt még nem említettük Németh Sándort, Sós Gabriellát, Hegedűs Zolit a szülőknek a sok finom süteményt, amelyet a klubnapra készítettek fáradságot nem kímélve, és a Bethesda Kórház Alapítványnak a programokhoz nyújtott támogatást. Megint jó érzésekkel és a nyári táborokra lelkesen készülve búcsúztunk el. Csak egy szomorúság árnyékolta be együttlétünk hangulatát: dr. Neuwirt Magda, ahogy a fiatalok mondják: a "Doktornéni" betegsége. Szeretettel és jobbulást kívánva gondoltunk rá ebből a közösségből is.

-rgy-

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph