“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Híreink arhív

Tavaszi Epiklub | Bethesda Gyermekkórház

Kevés olyan összetartó csapat van, mint azok az epilpsziás fiatalok, akikkel minden nyáron kétszer is együtt táborozunk vagy az Ilka utcában, vagy Mosdóson egy-egy hétig. Nekik és értük szerveződik minden ősszel és tavasszal az epiklub-nap, amelyen a találkozás öröme mellett mindig más programok kínálnak lehetőséget a tartalmas együttlétre. Március 19-én, szombaton negyvenegynéhány fiatal jött össze megint e Bethesda ebédlőjében szüleiktől, nagyszüleiktől kísérve.

Mindig közös énekléssel kezdünk, majd Magai Margitka hoz a Bibliából egy-egy rövid történetet, amelyet vagy eljátszunk, vagy mint most is Margitka szavait követve gondolunk el egy-egy hazavinni való mondatot megfogalmazva. Az áhitat után jött a meglepetés, mégpedig három formás kutyus és az őket kísérő alapítványi munkatársak személyében. Ezek a kutyák arra vannak kiképezve, hogy kórházakban, idősek otthonában, iskolákban kedvességükkel, türelmükkel, rendelkezésre állásukkal vidítsák fel azokat, akik különben állatok közelébe nem igen juthatnak. A jószágoknak nálunk is nagy sikere volt, igen türelmesen viselték a feléjük nyúló kezeket és az ölelni vágyó szeretetet. Más jószágok is érkeztek: kaméleon, egy kis piton és valami hatalmas fekete százlábú szerű állat a családjával. Igen, őt is kézbe vehette, aki elég bátor volt. Ezalatt  "Magda doktornéni" a szülőkkel külön vonulva ügyes-bajos dolgokról beszélgetett fontosan. Az állatokkal való barátkozás és a megbeszélés után elballagtunk a Közlekedési Múzeumba, ahol már nagyon régen jártunk. Ott a legnagyobb sikert természetesen a hatalmas vasúti terepasztal aratta, meg a folyamatosan kongatható hajó-harang. Az ebédünk hamisítatlan zsíros kenyér volt lila hagymával (el lehet képzelni az ebédlőt belengő illatot), és persze az a sok finom sütemény,pogácsa és gyümölcs, amit a fiatalok és szüleik hoztak a klubnapra. Az ebéd utáni jóleső ejtőzést most szigorúan a szülőkkel együtt tervezett játék biztosította. Hatalmasakat kacagtunk a vicces, de nem is olyan egyszerű feladatok teljesítése közben. Végül még kézműveskedésben lehetett része annak, aki ottmaradt láncot, karkötőt fűzni, vagy egyszerűen csak egy-egy rajzot kiszínezni hazaviendő emlékül.

 

Köszönet a szervezőknek: Neuwirth Magdának, Magai Margitnak, Kisné Rozálnak, Sós Gabinak, Hegedűs Zolinak, Németh Sándornak.

-rgy-

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph