“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Híreink arhív

Új laborautomatánk és a Gyermekrák Alapítvány | Bethesda Gyermekkórház

Okos, halk és gyors, valamint vegyszer takarékos. Ő az új laborautomatánk, amely a Laborunk "kisebb átépítése" után már a helyén áll, és működik. Hála a Gyermekrák Alapítvány több, mint 20 Mft-os adományának!

Az ünnepélyes átadás és a birtokbavétel eseménye sajtótájékoztatóval egybekötve a forró július 10-i, szerdai napon virradt reánk. A jeles alkalmat megtisztelte jelenlétével Dr. Bölcskei Gusztáv püspök úr, a Zsinat lelkészi elnöke, aki bevezetőjében - tekintettel arra, hogy labor gépet avatott - felidézte a debreceni kollégium épületének feliratát: Orando et laborando. (Imádkozz és dolgozz!) Utalt rá, hogy ez a mondat azért is kedves neki, amikor a Bethesdába jön, mert ez az intézmény az ő gondolatában mindig e kétféle tevékenység egységében jelenik meg, hiszen itt az gyógyítás egysége (lélek és test) nem csak szólam, hanem megélt valóság. Utalt az íróasztalán álló Simon András grafikára, amelyet egy vonallal rajzolt meg a művész. Ebben az értelemben "vonalas" ez az intézmény: a rászorulót, a gyógyítót és az élet urát egy vonal köti össze.

Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány elnöke megragadva a lehetőséget röviden összefoglalta alapítványa szándékait: "minden magyar gyereknek ugyanolyan ellátás, mint a gazdagabb Amerikában, vagy nyugaton. A tudásbeli feltételek adottak, a műszerezettségben még van hiány -utalt a helyzetre". Hangsúlyozta, kötelességüknek tekintik, hogy segítsenek, mivel jelenleg is több ezer rákos gyermekről tudnak. Azt is ismertette, hogy a Bethesda Kórházban évente fogadott 128 ezer gyermek, akik hazánk teljes területéről, valamint határon túlról is érkeznek gyors diagnosztikájához lesz segítség az általuk finanszírozott műszer.

A Bethesda nevében dr. Velkey György főigazgató köszöntötte az egybegyűlteket és fejezte ki köszönetét az adományokért, amely a Gyermekrák Alapítványtól nem előszőr érkezett és 2009 óta elérte az 54,5 Mft-t. Dr. Kovács Miklós a laboratórium vezető főorvosa pedig beavatta a közönséget a géppel kapcsolatos, orvos számára boldogítóan érdekes tudnivalókba, amely a Japán gyártású gép világszínvonalát igazolják. Ezután a közönség a labor épületébe vonult, ahol saját szemüleg győződhetett meg a kémiai automata nagyszerűségéről.

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph