“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Híreink arhív

Újra tábori hangulat a Neurológián | Bethesda Gyermekkórház

Amikor kitör a lángsugarú nyár, és az iskolákban az elgyötört tanerők boldogan felhúzzák a VAKÁCIÓ lobogóját, a néptömegek gyerekeikkel együtt nyaralni mennek. Már, akinek van erre módja. Akinek nincs, az nálunk nyaral. Legalábbis, ha izombeteg, vagy epilepsziás mindenképpen. Mókás, hogy miközben folyik az aktív gyógyítás a neurológiai osztályon, aközben 15-22 gyerek grasszál folyamatosan a láb alatt, belakja a teret, játszik, dalol, labdázik, hangoskodik, ping-pong meccseket vív, és tolószékkel versenyzik a folyosón. Senki nem mondaná, hogy ez egy kórház, ha láthatná.

Persze nem látja, ezért adunk hírt róla e néhány sorban. Kiss Sándorné Rozi főnővér már februárban nekifogott a szervezésnek, hiszen ismerjük a mondást: "Február, itt a nyár!" És valóban. Aki még nem szervezett nyári tábort kórházban, el sem képzelheti micsoda logisztikai feladat ez az egyéb munka mellett. Nem is lehet elég korán elkezdeni, hogy mire itt a perc, minden és mindenki készen álljon. (Szerencsére nálunk két főnővér is van, aki szívügyének és feladatának tekinti táborainkat: Fléger Ildi és Rozi főnővér. Köszönet nekik kitartásukért és leleményükért így a nagyobb nyilvánosság előtt is.)

 

Visszatérve a táborra semmi különlegeset nem mondhatunk róla. Ha csak azt nem, hogy fergetegesen jó volt a hangulat. Ebben sincs semmi különös, hiszen ezért tábor a tábor. Akik itt voltak már a program közben követelték a jövő évi folytatást. A búcsúzó körben, a ki mit tud után mindenki felsorolhatta legkedvesebb tábori élményeit. Első helyen állt az uszoda. Idén is a Vakok uszodája fogadott be bennünket. Aztán a Szentendrei Skanzen következett, ahol cipót is sütöttünk kemencében. Sok pontot kapott az Állatkert, a kirándulás a Szemlő - hegyi barlangba, a kézműves foglalkozás, a közös éneklések, de leginkább a kedvesség, a fogadtatás tetszett mindenkinek, meg az esti barátkozások. Köszönet az Alapítványnak a támogatásért, Barla Gábornak a remekbe sikerült ki mit tud-ért, Soós Gabinak minden segítségért, Ottónak és Tominak, a két teológus hallgatónak, akik diakóniai gyakorlatukat töltötték nálunk, Christiane Hackernek a zenei foglalkozásért, Joó Sándorné Marika néninek a kézműves foglalkozásokért, és az osztály valamennyi ápolójának és más munkatársának a türelemért, a kedvességért, a gondoskodásért, amelytől otthonos és gördülékeny volt a tábori élet.

-rgy-

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph