“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Híreink arhív

"Út az életért" - 2012 | Bethesda Gyermekkórház

A Református Missziói Központ az elmúlt évekhez hasonlóan idén is kapott állami támogatást, hogy megrendezhesse az „Út az életért!” elnevezésű egészségügyi szűrő-programot. Az előző évekhez hasonlóan most is kórházunk munkatársai (asszisztensek, ápolók és orvosok) biztosították ehhez a szakmai hátteret. Idén tizennégy helyszínre jutottunk el, amelyek között nagyon sok új is volt

 

Ezek valóban hátrányos helyzetű, kistérségi falvak voltak, többségében romák lakta települések. A praktikus szervezésnek köszönhetően két hét alatt, több autóval le tudtuk bonyolítani az ajándékcsomaggal járó vizsgálatokat. Általános – már-már visszatérő – tapasztalat volt a magas vérnyomás betegség, és az egészség jövőjéért való szkeptikus hozzáállás, amelynek természetesen anyagi okai is voltak. Ismét hallhattunk sok-sok szívbe markoló élettörténetet, elképesztő sorsot, amelynek hallatán megint érdemes volt elgondolkodnunk saját helyzetünkről, értékrendünkről. Minden helyen nagyon tapintatos és finom ellátásban volt részünk, amit ezúton is köszönünk a helyi szervezőknek. Azt gondolom, mindannyiunk nevében mondhatom, hogy rendkívüli élményekkel lehettünk ismét gazdagabbak és jóleső fáradtsággal térhettünk esténként haza.

A párosok, akik a programon munkájukkal részt vettek: dr. Szöllősi Anett és Wagner Andrea; dr. Hercsuth Magdolna és Szűcs Gáborné; dr. Réti Csaba és Horváth Márti; dr. Szombathy Klára és Horváth Márta; dr. Nagy Gyula és Németh Nikolett, dr. Pálmafy Bea és Kutora Györgyi; dr. Hamar Judit és Németh Sándor; dr. Jakus Rita. Kiss Sándorné és Rideg Gyula. Köszönet az RMK munkatársainak Vida Szabolcsnak és Virág Enikőnek.

Németh Sándor

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph