“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Szolgáltatások | Bethesda Gyermekkórház

  • Büfé és étkezésA büfé a Bethesda utcai épület éttermén belül található, ill. a főépületben található.
  • Nyitvatartási ideje: 6.30-tól 14.30 között.Kínálata: kávé, tea, üdítő félék mellett, szendvicsek, különféle tejtermékek, édes és sós sütemények, finompékárú, édességek.Igény szerint meleg ebédet tudunk biztosítani a konyha aznapi kínálatából, melynek ára vendégek számára: 720,- Ft
  • ParkolásA kórház területén belül csak a dolgozók számára van elegendő parkolóhely, ide behajtani csak névre szóló parkolási engedéllyel lehet.Betegeink hozzátartozói részére a Bethesda utcai fronton alakítottunk ki parkolót a Zuglói Önkormányzat és a Bethesda Kórház Alapítvány támogatásából 15 MFt-os költséggel.A parkolás díjmentes, kérjük, vigyázzanak értékeikre, semmit ne hagyjanak az autóban szemmel látható helyen!
  • BentalvásA kórházunk nyújtotta hotelszolgáltatás hosszú távú fejlesztés alatt áll, és kiemelt feladatként kezeljük a szülői igényeknek megfelelően. A jelenlegi adottságok szerint osztályonként eltérő, hogy a kísérő hozzátartozó - rendszerint az anya - milyen elhelyezést kaphat gyermeke mellett. A csecsemő osztályon 8 ágyas anyaszoba áll rendelkezésre. A két év alatti gyermek melletti tartózkodás szállásköltségéért nem kell fizetni. Az egyéni lehetőségekről az egyes osztályokra való felvételkor kapnak tájékoztatást, kérjük érdeklődjenek a nővérpultoknál.
  • Könyvtár, levéltár és internetelérésKórházunkban orvosi szakkönyvtár működik, melynek gyűjtőköre a gyermekgyógyászat valamennyi területét felöleli. Ugyancsak a gyermekgyógyászat területeiről rendelkezésre állnak folyóiratok, egyéb periodikák.Az évek során különféle adományok nyomán gyermek- és ifjúsági irodalmat is tartunk azért, hogy az egyes osztályokon hosszabb időt eltöltő gyerekeknek tudjunk belőlük kölcsönözni, ajándékozni.Könyvtáros, levéltáros: Németh SándorA könyvtárhoz tartozik egy kis olvasószoba, amely elsősorban munkatársaink számára tartunk fenn. Az olvasóteremben internetelérésre alkalmas számítógép áll rendelkezésre. Indokolt esetben lehetőség van rá, hogy gyermeküket kísérő szülők az elhúzódó kórházi kezelés alatt használhassák elektronikus levelezésre. Használata ingyenes, de csak 8-16 óra között és előzetes egyeztetés mellett vehető igénybe. A levéltárban megőrzött zárójelentésekről szükség esetén fénymásolatot készítünk. Adatkérés és előzetes egyeztetés a könyvtár telefonszámán szükséges.A T-Systems adományának köszönhetően a kórház egész területén wifi elérés áll rendelkezésre.
  • KórházpedagógiaAz elhúzódó kórházi kezelés alatt iskoláskorú gyermekek számára, ha állapotuk lehetővé teszi, szakképzett pedagógusok közreműködésével lehetőséget tudunk biztosítani az iskolai hiányzásból adódó lemaradás csökkentésére. A kórházpedagógusok akár az ágy mellett veszik át az iskolai anyagot, sőt rendszeres foglalkozás mellett az iskola számára igazolni tudják az elvégzett anyagot. Ahol ilyen szükség merül fel, a gyermekfoglalkoztató, vagy az ápolók megajánlják a lehetőséget, és segítik a pedagógussal való kapcsolatfelvételt.

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph