“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png insta-logo-60.png

 

Híreink arhív

Hogy hívják a bűnbánó tehenet? - Életmód táborunk | Bethesda Gyermekkórház

Hogy hívják a bűnbánó tehenet? Bocsi, bocsi tarka. És a hiperaktív sünt? Action. Mi másnéven a tetovált bálna? Ábrás cet, és hogyan mondjuk, amikor bácsik ugrálnak? Bácsi jumping.

Ilyen és ehhez hasonló viccekkel traktáltak minket folyamatosan múlt heti „gyermekeink”, akik az Életmód táborra jelentkeztek. A 15 gyermeket sokszor láthattuk a kertben, vagy az ebédlőben, de inkább akkor hallhattátok, amikor a kerti medencében oltogatták egymást. Nagyon helyesek és figyelmesek voltak, és csak remélni tudjuk, hogy minél többet megjegyeztek az elhangzottakból, akár étkezéssel, akár egyéb, kulturális témáról volt is szó.

A hétfői ismerkedés azonnal a Városligetben találta a társaságot, ahol Zsófi mozgatta meg jó alaposan őket. Visszatérve, ebédig csocsó, ping-pong és uno kártya állt rendelkezésre, és két kolozsvári teológus hallgató, Leila és Debóra. Önkéntes segítőként voltak velünk a héten – köszönjük! Délután az Állatkertbe mentünk, ahol megpróbáltuk bebizonyítani, hogy a zöldséget, gyümölcsöt fogyasztó, sokat mozgó állatok sokkal karcsúbbak, mint a többiek…Kísérletet tettünk arra is, hogy meglátogassuk egyenként mindenki saját kedvencét! Több idő kellett volna ehhez, bár szerintem mostanra akár éjszakai vaksötétben is eltájékozódnánk… Kedden és csütörtökön délelőtt a BVSC uszoda vendégei voltunk, ahol külön medencében labdázhattak, ugrálhattak, játszhattak a gyerekek, az úszni tudók még a nagymedencébe is átmehettek. Délután a Városligeti tavon próbáltunk versenyezni vízibicikliken, miközben a történelmi díszletek között folyt az ismeretek gyarapítása. A szerda reggeli tornát egy jóval ütősebb program váltotta ki, a gyerekek szerint a 11 Park (eleven!!!). Nem volt megállás, csak játék és mozgás és csak mozgás és játék. Nehezen tudtunk eljönni, viszont feltűnően nagy csend volt a villamoson. Csütörtök délután muffint sütöttünk – recept a dietetikusoknál! Péntek délelőtt eredetileg a Ludwig Múzeumba mentünk volna, ahol egy izgalmas interaktív foglalkozáson vettünk volna részt, a gasztronómia és a képzőművészet kapcsolatáról, ám ez a program sajnos elmaradt. Gyorsan kellett kitalálni valamit és a mozira esett a választás. A Kis kedvencek titkos élete 2-t épp most kezdték játszani, így, bájos humorával mindenkinek „bejött”. Reggelenként Tünde vagy Zsófi korosztályhoz mérten, felváltva tartottak előadásokat a helyes táplálkozásról, amit délután, játékos kvíz formájában kérdeztek vissza. Aztán elérkezett a péntek délutáni búcsú pillanata is, amelyet az EISBERG Hungary Kft. munkatársa tartott közös salátakészítéssel, tartalmas ajándékokkal. A nagyon jó idő igencsak próbára tette a hazamenni igyekvő szülőket, mert a gyerekek folyamatosan vissza-visszaugráltak a medencébe – maradtak volna még! És – azt hiszem, - ez a legnagyobb elismerés elsősorban a szervező dietetikusoknak, és az egész Élelmezési Osztálynak, amelynek minden munkatársa segített valamiben ezen a héten. Köszönjük a II. Belgy.O. segítségét és az Alapítvány támogatását!  

Fotók és szöveg: Németh Sándor            

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph