“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

Felület
Állítsa be a kezelőfelületet, hogy megkönnyítse a használatát különböző körülmények között.

Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza                              
1146 Budapest, Bethesda utca 3. Hiteles egészségügyi weboldal
+36-1-920-6000 
bethesda@bethesda.hu 

Bethesda Youtube Bethesda Facebook Bethesda Instagram

 

Címlap / Rólunk / Híreink / Ilyen volt az adventünk 2013-ban

Híreink arhív

Ilyen volt az adventünk 2013-ban | Bethesda Gyermekkórház

2013 adventje megnövekedett betegforgalmat és számtalan eseményt, programot, adakozó kedvet, önkéntesek tömegét hozta, így hát a munka közben lélekben készülhettünk az ünnepekre. Az épület is ünneplőbe öltözött, a műszak karácsonyi égősorral díszítette a bejáratot

és a kert fenyőit, a karácsony előtti héten pedig felállították az egyetlen nagy közösségi terünkben az ebédlő-bibliateremben a fenyőfát, melyet Gyűszű Kati és Németh Sándor díszített fel a tőlük megszokott jó ízléssel. Érkezett több ünnepi adomány, valamint a jótékonykodó, adományozó magánszemélyek és intézmények egész sora.

A gyermekeknek, családoknak szóló hagyományos programunk, az advent első vasárnapja előtti szombat adventi koszorú és ajándékkészítő délutánja megint népszerűnek bizonyult. A száz koszorúalap épp hogy elég lett, azért készültek még mézeskalács és papír díszek, képeslapok, színes rajzok és más érdekességek. Fléger Ildikó főnővérünk egész csapatával, valamint Gyűszű Kati és Németh Sanyi szerezték be a hozzávalókat és vezették a délutánt a még nem elég ügyes kis kezeknek adott alkalmas segítséggel.December 4-én vendégünk volt Karsay Eszter, a Klauzál téri református gyülekezet lelkésze, aki évek óta jön advent idején a munkatársak számára ünnepre készítő lelki alkalmat tartani. Idén a Jakab levelének negyedik, a nyelv bűnei címet viselő része alapján osztotta meg velünk gondolatait arról, hogyan használjuk a nyelvet a hétköznapokban, a gyógyításban, a családban?Mikulásból minden évben több is jön az osztályokon gyógyuló gyerekekhez, de a családi Mikulás ünnepségünk december 7-ére eshetett csak a naptár szerint. A Mikulás váró délelőtt műsorát a Momentán Társulat fiatal művészcsapata adta, a tőlük megszokott fergeteges zenés, kalandos, a jelenlévők fantáziájára alapozott játékkal. Vezetésükkel részt vettünk gyógyszerbeszedő olimpiai játékon, kiszabadultunk gonosz majmok fogságából, megtudtuk, hogy milyen érzés Boglárkának lenni és egyúttal ritmikus sportgimnasztikát gyakorolni, jártunk az égen mint repülő, úsztunk a vízben, mint a halak, és természetesen énekeltünk Mikulást váró dalokat. 

Kórházunk karácsonyi istentiszteletét december 18-án tartottuk. Különleges volt ez az alkalom több szempontól is. Bölcskei püspök urat vártuk igehirdetőnek, ő azonban sajnos betegsége miatt nem jöhetett. Bencze János lelkészünk hirdette hát helyette az igét, a kegyelmi időről szólva. Bethesda kitűzővel köszöntötte főigazgatónk prof. dr. Hangody Lászlót és dr. Hankó Balázst a Semmelweis Egyetem főgyógyszerészét a Bethesdáért tett szolgálataik elismeréseképpen. Az együttléten Murányi Eszter kórusa szolgált karácsonyi koncerttel.

 

Mindemellett persze minden osztály megtartotta a maga karácsonyi összejövetelét, jelképes ajándékokkal lepték meg egymást a munkatársak, akik – és ezt jó nem elfeledni – maguk is családanyaként vagy apukként, nagypapa- vagy nagymamaként készültek a fent elmondott nagy terheléssel járó munka mellett saját családjuk ünnepére.-rgy-

 

 

 

 

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: BT

Ilyen volt az adventünk 2013-ban

Hiba

A webhelyen nem várt hiba történt. Érdemes később újrapróbálkozni.