“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png insta-logo-60.png

 

Híreink arhív

Tavaszi Epi-klub | Bethesda Gyermekkórház

Fotók Rózsika kompakt gépével: Kissné, Pálos, Rideg

Amikor kivirágzik a Bethesda kertjében az aranyeső, bizton lehet rá számítani, hogy a neurológia megszervezi a tavaszi epiklubot. Így volt ez idén is. A forgatókönyv a hagyományos, csak a programok újak részben, a résztvevők pedig a régiek. Először egy nagy közös éneklés gitárkíséretttel a jól megismert régi dalok a Magai Margitka által még 1997-ben összeállított keresztyén énekes gyűjteményből. Aztán bibliodrámát játszottunk, kendőkkel és Margitka vezetésével. A naptárhoz híven most a húsvéti történetet játszottuk el az önkéntes szereplőkkel. Épp befejeztük, mikor megérkezett a Momentán társulat, a rögtönzések színháza. Náluk is először a húsvéti szokások volt a játék témája, aztán áttértünk egyéni érdeklődésekre és a köréjük rögtönzött helyzetjátékokra. Próbálták megnevettetni Dávidot, de nem sikerült, a közönség viszont sírva nevetett. Végül egy a Gyula névre rögtönzött dal következett. -

Már is ebédidő volt, konyhánk úttörő gombóccal és csirke raguval állt elő, és persze megint dúskáltunk az anyukák és nagymamák által készített finomabbnál finomabb sütikben. Sajnos pogácsa fronton némi hanyatlás tapasztalható.

Ebéd után a Borsa együttes jött el hozzánk. Először egy zenés mese részesei lehettünk, aztán meg táncházzá alakultunk. Legvégül pedig kézművesség kezdődött, húsvéti otthoni díszek készültek sok leleménnyel, és itt külön meg kell jegyezni, hogy a kellékek előkészítésén a teljes Neurológia ápolói és orvosi kara dolgozott, persze leginkább a rezidensek és a szakorvosjelöltek.

Dr. Jakus Rita pedig szerényen a háttérben mint egy "gyóntató pap" egy kis sarokban fogadta a hozzá járulókat, és a fülbe súgott gondokat, györtrelemeket, kérdéseket és osztotta a jó hírt ott is, ahol nagyon nagy szükség van rá.

Jó volt látni megint a megszokott közösséget, de azzal is szembe kell néznie e sorok írójának, hogy csak a régiek vannak, újak nem kapcsolódnak be az Epi-klub közösségébe. Nem azért, mert nincsenek újak, hanem mert valahogy nincs igényük erre a fajta közösségre. Tényleg úgy látszik, hogy az egyéni konzultációra végetelenül nagy az igény a fiatal szülők közt is, de az a gondolat, hogy közösséghez tartozzam a gondommal jelenleg, epilepszia fronton legalábbis nem látszik kurrens igénynek. De nem baj. BVannak korszakok, és vannak összetartó közösségek. Mi ilyenek vagyunk.

Köszönet a Bethesda Kórház Alapítványnak a program támogatásáért.

-rgy-

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph

Tavaszi Epi-klub | Bethesda Gyermekkórház

Hiba

A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.