“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

Felület
Állítsa be a kezelőfelületet, hogy megkönnyítse a használatát különböző körülmények között.

Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza                              
1146 Budapest, Bethesda utca 3. Hiteles egészségügyi weboldal
+36-1-920-6000 
bethesda@bethesda.hu 

Bethesda Youtube Bethesda Facebook Bethesda Instagram

 

Címlap / Rólunk / Pályázati dokumentációk / Hiányszakmás támogatási program létrehozása az MRE Bethesda Gyermekkórházban

Hiányszakmás támogatási program létrehozása az MRE Bethesda Gyermekkórházban | Bethesda Gyermekkórház

SZÉCHENYI 2020

Kedvezményezett neve: Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza

Projekt címe: Hiányszakmás támogatási program létrehozása az MRE Bethesda Gyermekkórházban

Támogatás összege: 32 992 615,- Ft

Támogatás mértéke: 100 %

Projekt kezdete: 2019. szeptember 1.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2023. október 31.

Projekt azonosító száma: EFOP-1.10.4-18-2019-00011

 

A projekt tartalmának bemutatása:

Az utóbbi években a kórház humán erőforrás fejlesztése nem mindig tudott lépést tartani az egészségügyi ellátás fejlődésével, és így idővel gondok jelentkezhetnek az ellátás különböző szintjein. Az egyre komplexebb egészségi problémák, a betegbiztonság emelése megkívánja, hogy a kórházban jól képzett szakorvosok segítsék az egészségtudatos magatartás kialakítását, a gyógyulást, a rehabilitációt. Ehhez azonban jól képzett, elhivatott, egészségügyi szakember utánpótlásra van szükség. A leghatékonyabb megoldás a probléma kezelésére egy támogatási program lebonyolító rendszer bevezetése, kialakítása és megvalósítása.

 

A kórházban kialakítandó támogatási program célcsoportja a miniszter által adott évre rendeletben meghatározott hiányszakmákban második vagy harmadik szakorvosi szakképzésüket meg nem kezdők folytatók. A program célja, hogy az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzésben résztvevőket támogatásban részesítse, elősegítve ezzel a szakorvosok szakmai megbecsültségük erősítését, valamint a szakorvosok második vagy harmadik szakképzést követő hazai munkavállalását. Az orvosi hivatáshoz méltó bérezés felé tett első lépés lehet a támogatási díj, amelynek összege a hiányszakmás szakképzésben részt vevő szakorvos számára nyújt lehetőséget, hogy tehetségét kibontakoztassa, szorgalmával, elkötelezettségével hozzájáruljon a hazai egészségügyi ellátórendszer eredményes működéséhez, valamint megteremti a kellő anyagi biztonságot a családalapításhoz és egzisztenciájuk felépítésének megkezdéséhez.

 

A fent leírtak mellett nő a hiányszakmákban és hiányszakmákra jelentkezők száma, javul a kórház egészségügyi ellátásának színvonala, csökken a kórházi működést veszélyeztető nagymértékű humánerőforrás hiány és jól képzett szakorvosok révén javul a lakosság egészségi állapota.

 

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: BT