Ápolásszakmai csoportok alakultak Kórházunkban

Sok-sok előkészítő munka után idén nagy örömünkre négy ápolásszakmai csoport (diabetológiai, sebkezelési, váladékmenedzsmenttel és oxigénterápiával, valamint gasztrosztómával foglalkozó) jött létre kórházunkban. A munkacsoportok tagjai elméleti és gyakorlati képzésük után egy-egy ápolási terület kiemelt szakértőivé válnak, segítve ezzel munkatársaikat saját osztályukon.

Gyakori tapasztalatunk, hogy egy beteg kisgyermek kezelése során számos különféle probléma merül fel az alapbetegség mellett vagy annak következményeként. Rendszeresen előfordul, hogy a gyermek ápolásához többféle szakterület együttműködésére van szükség, gondoljunk például a rehabilitációs osztályon még szükséges sebkezelésre, esetleg egy műtétre érkező kis páciens cukorbetegségének kontrollálására. Az ilyen helyzetekben általában speciális tudásra van szükség, ápolóink gyakran kértek egymástól segítséget nehéz helyzetekben.

Látva az igényt az egyes ápolási területek mélyebb megismerésére, Nyergesné Závodi Edit ápolásfejlesztési vezetőnk irányításával kórházunk négy ápolásszakmai csoportot (diabetológiai, sebkezelési, váladékmenedzsmenttel és oxigénterápiával, valamint gasztrosztómával foglalkozó) hozott létre. A munkacsoportok elméleti és gyakorlati képzésen egyaránt részt vesznek kórházunkban, illetve más (szakirányú) egészségügyi intézményben. Az egyes csoportok tagjai különböző osztályok dolgozói közül kerülnek ki, így a képzés végén minden területnek lesz egy-egy avatott ismerője szinte minden osztályunkon, aki az adott ápolási területen naprakész ismeretekkel rendelkezik, azt munkatársainak át tudja adni.

Kórházunk ápolásszakmai színvonalának jelentős növekedése mellett reményeink szerint hatékonyabb lesz az osztályok közötti együttműködés, nő az átjárhatóság az egyes szakterületek között. Ezáltal csökkenhet az ápolási idő, egyúttal nő a betegbiztonság és a szülői-/betegelégedettség. A program lehetőséget biztosít ápolóinknak a fejlődésre, új kompetenciák elsajátítására, erősíti a szakdolgozók közötti együttműködési készséget, illetve lehetőséget ad egy képzett készenléti szakdolgozói csapat kialakítására.

Hálásan köszönjük azok segítségét, akik koordinátorként, orvosszakértőként vagy oktatóként segítik ápolóink fejlődését, de leginkább köszönjük ápolóinknak, hogy vállalva az esetleges plusz feladatokat, elkötelezték magukat a csoportokban való részvétel, a tanulás, ezáltal pedig az egyre magasabb színvonalú ápolás mellett!

Szakmacsoportjaink:

Diabetológiai szakmacsoport

Baranyai Nikolett (koordinátor)
Dr. Aichert Gabriella (konzulens orvos)
Andrási Katalin (Gyermekrehabilitációs Osztály)
Tibay Katalin (Gyermeksebészeti Osztály)
Nyakacska Laura (Aneszteziológiai és Intenzívterápiás Osztály)
Szőllősi Tibor (Sürgősségi és Belgyógyászati Szakrendelés)
Berta Erzsébet (Gyermekneurológiai Osztály)

Sebkezelés szakmacsoport

Sós Tiborné Kati (koordinátor)
Dr. Trevidic Thibault (konzulens orvos)
Lázár Noémi (Gyermekbelgyógyászati Osztály)
Juhász Magdolna (Gyermekrehabilitációs Osztály)
Sándor Alexandra (Csecsemőosztály)
Czedik Márta (Csecsemőosztály)
Laczkó Tímea (Aneszteziológiai és Intenzívterápiás Osztály)
Pichlerné Durucz Gabriella (Sürgősségi és Belgyógyászati/Gasztroenterológiai Szakrendelés)
Hunor Melinda (Gyermekneurológiai Osztály)

Váladékmenedzsment, oxigénterápia szakmacsoport

Kovács Mónika (koordinátor)
Dr. Szabó Cecília (konzulens orvos)
Makkai Mónika (Gyermekbelgyógyászati Osztály)
Szabó Anikó (Gyermekrehabilitációs Osztály)
Sári Jonka (Gyermekrehabilitációs Osztály)
Bartal Julianna (Gyermekrehabilitációs Szakrendelés)
Hamar-Lőrincz Andrea (Nefrológiai/Sportorvosi Szakrendelés)
Kádár Imre Gergelyné Dóri (Pulmonológiai Szakrendelés)
Balogh Alexandra (Csecsemőosztály)
Mázi Csilla (Csecsemőosztály)

Gasztrosztóma szakmacsoport

Kota Ildikó (koordinátor)
Dr. Czelecz Judit (konzulens orvos)
El-Sayed Éva (Gyermekbelgyógyászati Osztály)
Papp-Surmann Mária (Gyermekrehabilitációs Osztály)
Nemes Ágnes (Gyermekneurológiai Osztály)
Kikillai Edit (Gyermeksebészeti Osztály)
Vad Mónika (Aneszteziológiai és Intenzívterápiás Osztály)
Endlein Viktória (Csecsemőosztály)

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support