Bethesda kisokos

Segítség orvosainktól a szülőknek

Így neveld a legkisebbet!

Így neveld a legkisebbet!

Ha egynél több gyermeket nevelsz, elkerülhetetlen, hogy mindig lesz egy legkisebb. Akárhány éves is. Így hozd ki belőle a legjobbat!

bővebben
Így neveld a legidősebbet!

Így neveld a legidősebbet!

Ha többgyerekes családok találkoznak, érdekes megfigyelni, mennyire hasonlóak a kérdéseik, problémáik elsőszülöttükkel kapcsolatban.

bővebben
Hozzátáplálás

Hozzátáplálás

Minden szülő izgatottan várja a hozzátáplálás időszakát, mely egy fontos állomás a baba életében. Az izgatottságot azonban gyorsan felváltja a kezdeti bizonytalanság: Hogyan is kezdjünk bele? Mivel kínáljuk először a babát? Mi történik, ha nem ízlik neki? Mennyit „kell” ennie?… jönnek sorban a kérdések és félelmek.

bővebben
Milyen gyógyszereket vigyünk magunkkal nyaraláskor?

Milyen gyógyszereket vigyünk magunkkal nyaraláskor?

A nyári szünetben gyermekünkre sok külföldi, belföldi utazás, tábor és kaland vár. Ezek során az élmények mellett kisebb balesetek, heveny betegségek is előfordulhatnak, melyekre érdemes felkészülünk, hiszen különösen külföldön gyógyszereket beszerezni nehézkes lehet

bővebben
Bukó vagy nem?

Bukó vagy nem?

Az aszfalt keményebb az emberi test valamennyi szöveténél (különösen a gyerekekénél), ezért is fokozottan veszélyes terep!
Világszerte rohamosan nő az elektromos roller használata és azzal együtt az abból adódó balesetek száma is.

bővebben
Mit, mennyit, hogyan?  2. rész

Mit, mennyit, hogyan? 2. rész

Egy tízperces megfigyelési idő alatt az anyák közel fele átlagosan 80 másodpercig is telefonozott egy huzamban. A kutatók azt vették észre, hogy a telefont hosszabb ideig használó anyák kevésbé érzékenyen reagáltak a gyermekeikre, kevésbé voltak fogékonyak a jelzéseikre.

bővebben
Mit, mennyit, hogyan?  1. rész

Mit, mennyit, hogyan? 1. rész

Digitális korunkban egyre fontosabbá válik, hogy tisztában legyünk a telefon- és számítógép-használat korai és túlzott használatának kockázataival mind a kisgyermekek, mind a szülők körében.

bővebben
Tanuljon a gyerek nyáron?

Tanuljon a gyerek nyáron?

Tanuljon a gyerek nyáron?Gyakran felmerül ez a kérdés, hogy jó-e, ha a gyereket a nyári szünetben is leültetjük a tankönyv mellé.  A legtöbb szülő attól fél, hogy a gyereke szeptemberig elfelejti az év közben tanultakat, és a szünet egy részében naponta egy-két órát...

bővebben
Hogyan lehet az orrcsepp jó barát?

Hogyan lehet az orrcsepp jó barát?

Megfázásos panaszok (orrfolyás, orrdugulás, nátha) esetén az időben elkezdett gondos orrcseppezés és orrtisztítás sokban hozzájárul a mihamarabbi gyógyuláshoz.
De hogyan nyerhetjük el gyermekünk bizalmát, hogy ne legyen tortúra az orrtisztítás, orrcseppezés?

bővebben
Sportorvosi vizsgálat

Sportorvosi vizsgálat

Kórházba, szakrendelésre az esetek túlnyomó többségében betegen hozzuk gyermekünket, a kevés üdítő kivétel közé tartozik a sportorvosi rendelés. De mi is történik a sportorvosnál, milyen részvizsgálatokra számíthatunk? Kiss-Soós Eszter gyermekápoló, sportorvosi asszisztens írása.

bővebben
Fogzási fájdalom – hogyan éljük túl?

Fogzási fájdalom – hogyan éljük túl?

Cikkünkkel szeretnénk megkönnyíteni ezt az esetenként embert próbáló periódust – összegyűjtöttük a fogzási fájdalom csillapításának lehetőségeit, különös tekintettel a hosszútávú fájdalomcsillapításra.

bővebben
Vízbe fulladás

Vízbe fulladás

Ha víz mellett vagyunk, mindnyájunknak tisztában kell lennünk azzal, hogyan kell figyelnünk a fürdőzőket. A vízbe fulladás megtévesztően csöndes esemény. De milyen jelekből ismerhetjük fel, hogy valaki fuldoklik?

bővebben
Szoptatási pozíciók

Szoptatási pozíciók

A megfelelő szoptatási pozícióban az édesanya és a gyermek is kényelmesen helyezkedik el. Nagyon fontos, hogy a gyermek stabilan, biztonságban érezze magát, akkor fog tudni 100%-ban a szopizásra koncentrálni.

bővebben
Az anyatej és a tápszer

Az anyatej és a tápszer

A csecsemő számára fél éves korig az ideális táplálék az anyatej. Az anyatej összetétele és mennyisége a baba igényeihez alkalmazkodik, akár egy szoptatás alatt vagy napszaknak megfelelően is.

bővebben
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support