Bethesda kisokos

Segítség orvosainktól a szülőknek

Hogyan lehet az orrcsepp jó barát?

Megfázásos panaszok (orrfolyás, orrdugulás, nátha) esetén az időben elkezdett gondos orrcseppezés és orrtisztítás sokban hozzájárul a mihamarabbi gyógyuláshoz.
De hogyan nyerhetjük el gyermekünk bizalmát, hogy ne legyen tortúra az orrtisztítás, orrcseppezés?

bővebben

Sportorvosi vizsgálat

Kórházba, szakrendelésre az esetek túlnyomó többségében betegen hozzuk gyermekünket, a kevés üdítő kivétel közé tartozik a sportorvosi rendelés. De mi is történik a sportorvosnál, milyen részvizsgálatokra számíthatunk? Kiss-Soós Eszter gyermekápoló, sportorvosi asszisztens írása.

bővebben
Fogzási fájdalom – hogyan éljük túl?

Fogzási fájdalom – hogyan éljük túl?

Cikkünkkel szeretnénk megkönnyíteni ezt az esetenként embert próbáló periódust – összegyűjtöttük a fogzási fájdalom csillapításának lehetőségeit, különös tekintettel a hosszútávú fájdalomcsillapításra.

bővebben
Vízbe fulladás

Vízbe fulladás

Ha víz mellett vagyunk, mindnyájunknak tisztában kell lennünk azzal, hogyan kell figyelnünk a fürdőzőket. A vízbe fulladás megtévesztően csöndes esemény. De milyen jelekből ismerhetjük fel, hogy valaki fuldoklik?

bővebben
Szoptatási pozíciók

Szoptatási pozíciók

A megfelelő szoptatási pozícióban az édesanya és a gyermek is kényelmesen helyezkedik el. Nagyon fontos, hogy a gyermek stabilan, biztonságban érezze magát, akkor fog tudni 100%-ban a szopizásra koncentrálni.

bővebben
Az anyatej és a tápszer

Az anyatej és a tápszer

A csecsemő számára fél éves korig az ideális táplálék az anyatej. Az anyatej összetétele és mennyisége a baba igényeihez alkalmazkodik, akár egy szoptatás alatt vagy napszaknak megfelelően is.

bővebben
A térdekkel Suttogó

A térdekkel Suttogó

A térdekkel Suttogóval Dr. Jórász Zsolttal beszélgettem arról, mi történik a sérüléstől a gyógyulásig vezető úton.

bővebben
Orrpolip gyermekkorban?

Orrpolip gyermekkorban?

Orrdugulás, horkolás, savós középfülgyulladás hátterében gyermekkorban a leggyakrabban nátha, allergia, orrmandulagyulladás áll, de bizonyos esetekben előfordulhat, hogy az orrüregben és melléküregben kialakuló polipok a felelősek.

bővebben
Altatásban fogászat

Altatásban fogászat

Altatásos fogászat SNI-s gyermekeknek. Vajon mit él át az a gyermek, aki speciális bánásmódot igényel, és megtudja, hogy fogászati beavatkozás vár rá?

bővebben
Idegentestek a légútban

Idegentestek a légútban

Így mentheted meg az életét, ha félrenyelt és fullad! Rohangál a játszótéren mogyoróval a kezében, vagy egyszerűen csak szeret felfedezni, és a szájába dug mindent, amit talál.

bővebben
Lázgörcs

Lázgörcs

A lázgörcs a gyermekkori görcsös állapotok leggyakoribb formája, típusosan a láz felszálló szakaszában jelentkezik, akár már 37 fok körül bekövetkezhet.

bővebben
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support