Minőségirányítás és fejlesztés

minőségügyi vezető: dr. Mikos Borbála
minőségirányítási tanácsadó: Molnár Gabriella

A Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának munkatársai a krisztusi szeretetet megjelenítve, a gyógyítás és ápolás lehető legmagasabb szakmai színvonalán, gyógyító közösséget alkotva szeretnének a hozzájuk forduló beteg gyermekeken és családjukon segíteni.

Az emberi erőfeszítések korlátjait felismerve kérik Isten segítségét küldetésük teljesítéséhez.

Ezért alkalmazza a Kórház a „minőségszemléletet” napi munkája során.

amit szóltok vagy cselekedtek,

mind az Úr Jézus nevében tegyétek

Kol. 3.17.

A Kórházban a betegellátás során felhalmozódott tudás és tapasztalat összessége lehetővé teszi a betegek ellátásában alkalmazott módszerek folyamatos átvizsgálását, ellenőrzését és a minőséggel kapcsolatos kérdések elemzését.

A korábban jól bevált gyakorlat fontosságát elismerve, a mindig jobbra törekvés teszi szükségessé a minőségirányítási rendszer kialakítását.

A Kórházban a minőségfejlesztési folyamatok is kiemelkedő figyelmet fordítanak az emberi (beteg, szülő, munkatárs, vezető) kapcsolatok jobbítására. Természetesen az új tevékenységi rendszerek, eljárások bevezetése is a tárgykörükbe tartozik.

Tudjuk, hogy a minőségszemlélet csak akkor működik jól, ha a Kórház munkatársai jól akarják működtetni azt, de gyógyító közösségünk közös elhatározása erre jó esélyt jelent.

Az ellátás színvonalának javítása érdekében a Kórház igényt tart a betegektől és hozzátartozóiktól a folyamatos visszajelzésekre (betegelégedettségi vizsgálatok), és ezt is elemezve alakítja, javítja az ellátás színvonalát.

A Kórház felső vezetése a leírtakra való tekintettel is elkötelezett a minőségirányítás mellett. Célja, hogy ennek keretében is a leghatékonyabban használja ki az erőforrásokat.

Azzal a reménnyel vágtunk bele ebbe a folyamatba, hogy a minőségszemlélet is méltóbbá tehet bennünket munkánk során Jézus nevéhez.

Adatkezelés: BETEGEINK SZEMÉLYES ADATAIT  BELEÉRTVE  A TELEFONSZÁMOT ÉS EMAIL CÍMET IS, A KÓRHÁZ BIZALMASAN KEZELI, HARMADIK  FÉLNEK NEM ADJA ÁT. Kivételek: jogszabályban előírtak szerint hatósági eljárás keretében a rendőrség és a gyámügy

Dr. Velkey György főigazgató

SGS logo ISO 9001
SGS logo ISO 9001

Kórházunk 2004. decembere óta ISO 9001:2001 és MEES szerint tanúsított kórház.

2008-ban és 2012-ben a megújító audit az ISO és a MEES szerint történt.

2014-ben kórházunk önkéntes alapon bekapcsolódott az egészségügyi szolgáltatók standardokon alapuló működésének akkreditációs programjába: a  BELLA – BetegELLátók Akkreditációja    az ellátás biztonságáért elnevezésű szakmai programba.

A program nagy hangsúlyt fektet mind a fekvő-, mind a járóbeteg ellátás biztonságának javítására, specifikus standardok meghatározása és működtetése révén.

Célkitűzése a betegek biztonságát szolgáló szervezeti kultúra kialakítása mellett a betegek és hozzátartozóik, valamint a dolgozók elégedettségének folyamatos javítása.

Megvalósítását szolgálja a szakmai gyakorlat rendszeres felülvizsgálata, a standardok elemzése és adaptálása kórházunkra, szakmai és működési irányelvek kidolgozása mind az ápolási, mind a gyógyító tevékenység terén.

Dr. Mikos Borbála

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support