Életmódváltó program a BioTechUSA támogatásával

Február elején indul a Bethesda Gyermekkórház életmódváltó programja 200 munkatárs részvételével, akik nemcsak a gyógyítással, hanem saját példájukkal is segíteni szeretnék a gyermekek egészségének megőrzését. Fél éven keresztül sport, egészséges büfé és menza, szűrőprogramok, egyénre szabott egészségtervek, pszichés támogatás és stresszkezelő tréningek segítik hozzá a gyógyítókat a testi-lelki egészséghez. A BioTechUSA-cégcsoport több mint 10 millió Ft értékben támogatja a programot egy Inbody testelemző mérleg beszerzésével, a dolgozók egészségfejlesztő programjához szükséges termékcsomaggal, kedvezményes vásárlási lehetőséggel és személyre szabott szakértői terméktanácsadással minden egyes résztvevőnek.

BioTech atado

Az egészségügyben dolgozók sokszor rendkívüli körülmények között, erős napi megterheléssel, állandó stressz mellett töltik mindennapjaikat. A munkabeosztás, az anyagi körülmények sokszor nem teszik lehetővé, hogy tudatos életmódváltással figyeljenek az egészségügyi dolgozók önmagukra, testi-lelki egészségük támogatására.

Az egészség kultúrájának megteremtése érdekében egy kórház is vezető szerepet tölthet be, a kórházi alkalmazottak pedig példaképek lehetnek közösségeik, ellátott betegeik egészségének és jólétének megőrzésében. A kórházon belüli egészségfejlesztés, és az új egészség-kihívás program kidolgozása elősegítheti egy olyan környezet kialakítását, amely támogatást, erőforrásokat és ösztönzőket biztosít a kórházi alkalmazottak számára, hogy példaképként szolgáljanak majd.
Kik is vesznek majd részt a február elején induló programban? Orvosok, ápolók, dietetikusok, gyógytornászok, pszichológusok és megannyi egészségügyi szakdolgozó, akik elsősorban nemcsak fogyni szeretnének, hanem az egészséget újraértelmezve tenni testi-lelki jóllétükért.

A Bethesda Gyermekkórház olyan szakmai csapatot állított össze, ahol a legkülönbözőbb végzettségű, hivatásukban elszánt szakemberek fognak össze, hogy összkórházi szinten, minden osztályra kiterjedően megvalósulhasson egy olyan program, amely az egészségügyben dolgozó munkatársaknak társas támogatást nyújt, egészségfejlesztő programokat vezet a mentális egészség támogatásán, célzott szűrőprogramokon, valamint a fizikai aktivitás és a táplálkozás megreformálásán keresztül. A kórház ingyenes napi sportolási lehetőséggel, alakformáló tornával, szervezett futókörrel, edzéstervvel is segíti a programban résztvevőket.

Egészségfejlesztés személyre szabva

A Bethesda Gyermekkórház törekvéseit Európa egyik legnagyobb étrendkiegészítő gyártója és forgalmazója, a BioTechUSA támogatja.

A cégcsoport jelenleg több mint 100 országban 270 franchise üzlettel, 1500 munkatárssal és 3000 partnerrel van jelen. 1500 termékből álló portfóliója folyamatosan bővül, hogy az egyre színesebb vásárlói igényeknek megfeleljen. Az eddig megszerzett két évtizednyi tapasztalatra támaszkodva a BioTechUSA 2020-ban létrehozta népszerű online életmód programját, a Lifestyle Programot, mely eddig négy országban, mintegy 200 000 fogyasztónál bizonyított.

A vállalat azonban nemcsak az egészségtudatos életmód népszerűsítését érzi hivatásának, hanem nagy hangsúlyt fektet karitatív kezdeményezések felkarolására is. Társadalmi felelősségvállalási programjuk egyik alappillére, hogy kizárólagos magyar tulajdonban lévő vállalatként igyekeznek minél nagyobb hangsúlyt fektetni a hazai egészségügyi intézmények és dolgozók támogatására.

A BioTechUSA-cégcsoport tulajdonosai, Lévai Bálint vezérigazgató és Lévai Balázs kereskedelmi igazgató a vitaminokból, fehérjeszeletekből, kollagénből és shake-ből álló termékcsomagok, valamint az Inbody mérleg átadásakor elmondták:
„Számunkra a ‘The Feeling of Success’ nemcsak egy szlogen, hanem komoly felelősséget is jelent. Őszintén hisszük, hogy akkor vagyunk a legsikeresebbek, ha minél többet tudunk visszaadni a közösség számára. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gazdasági sikereinket érzelmileg is megéljük és nagyon jó érzés, hogy nemcsak gazdaságilag, hanem érzelmileg is fontos dolgokra is tudunk költeni.”BioTech termekek

A Bethesda Gyermekkórház főigazgatója, dr. Velkey György köszönetét fejezte ki, hiszen „a kórház egy olyan testelemző készüléket tudott beszerezni a támogatásból, amely nemcsak a munkatársak egészségi állapotát tudja mérni, hanem nagyon fontos a gasztroenterológiai és az izomsorvadásban szenvedő gyermekek állapotának felmérésében, követésében. A terméktámogatással pedig az egészséges életmód felé tudjuk segíteni a kórházi egészségfejlesztő programban résztvevőket.”

Közösségben dolgozni, közösségben mozogni

A Bethesda programjának sikere a benne részt vevők elszántságán is múlik, amiből pedig nincs hiány, ahogy ezt az alábbi néhány személyes történet is igazolja:Közös életmódváltó torna

 „Kisgyermekkorom óta a mindennapjaim része volt a sport, melyet versenyszerűen űztem két évtizedig. Ehhez szorosan hozzátartozott az egészséges táplálkozás, melynek közvetítése később a hivatásom is lett. (Polonkai Zsófia, vezető dietetikus)

„Nő vagyok, pszichológus, nagyon szeretem a munkámat, a munkahelyemet. A hivatásom végzése közben gyakran kerülök stresszkeltő helyzetekbe, ahol nem csak a betegek, de a kollégák is sokszor tőlem várnak segítséget. Így a saját jóllétem – mind a lelki, mind a fizikai – megőrzése kulcsfontosságú a saját hatékonyságom fenntartása, sőt annak esetleges növelése érdekében is. Ha ezt a kollégáimmal közösen, támogató közösségben tehetem, az számomra a munkán túlmutató elégedettséget, örömet, hatékonyságérzetet jelent.” (Radnai Johanna, klinikai szakpszichológus)

 „Gyógytornászként minden nap az egészséges életmódért, mozgáskultúráért dolgozom, egyre nagyobb ellenszélben. Vezetőként pedig felelősnek érzem magam, hogy a munkatársaim is ne csak tanítsák a helyes mozgást, hanem maguk is mozogjanak. Nagycsaládos anyaként pedig óriási lehetőség lenne munkaidőben, szervezett keretek között tornázni, hiszen munka után szinte esélytelen lenne.” (Vidovszky Sára, vezető gyógytornász)

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support