A tavalyi pozitív visszajelzéseket követően idén immáron második alkalommal rendeztük meg kognitív viselkedésterápiás (CBT) testsúlycsökkentő csoportunkat. Az előző évhez hasonlóan most is kamaszok voltak a csoportterápia fókuszában. 

A 7 főből álló csoport számára 20 alkalmas program keretében adott módszertani betekintést a klinikai szakpszichológusból (Mohácsi Magdolna), dietetikusból (Sasvári-Szekeres Anita) és gyógytornászból (Zöldyné Laszlovszky Anna) álló team. A foglalkozások során fontosnak tartottuk a támogató közeg megteremtését mind a szakmai munkában, mind az otthoni, családi környezetben. Éppen ezért az idei programsorozatból sem maradhatott ki a családcsoport terápiás alkalom Németh Laura – részlegvezető pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus és Bálintné Ács Adrienn – klinikai szakpszichológus-jelölt szervezésében. 

A program során hétről hétre küldetéseken, kvíz játékokon keresztül mutattuk be a gyerekek számára az egészséges életmód alapjait és praktikáit mind testi, mind mentális oldalról. A foglakozások során fontosnak tartottuk a pozitív visszacsatolások beépítését, így minden sikeres küldetést követően nyereményt kaptak a csoporttagok. 

Az egyik ilyen emlékezetes alkalom volt, amikor a Városligetben tartott házi futóverseny végén minden résztvevő egy-egy befutóéremmel térhetett haza. 

A program során célul tűztük ki, hogy a rendszeres mozgást beépítsük a gyermekek mindennapjaiba. Külön szeretnénk köszönetet mondani Kilin Anettnek a Prestige Fitness és Wellness oszlopos tagjának, aki zumba órát tartott nekünk a szabad ég alatt. Anett zumba óráira szeretettel vár felnőtteket és gyermekeket egyaránt!

Az utolsó alkalomra mindenki hozott magával egy otthon készített egészséges harapnivalót, amelyet együtt fogyasztottunk el a közös élményeket felidézve.

A program kezdetén és végén történt mérések eredményei alapján az egyik résztvevő testsúlya 8%-kal lett kevesebb, amellyel ő érte el a legnagyobb testsúlycsökkenést. 

A legtöbben szép eredményeket értek el, akkor is, ha nem feltétlenül a testsúlyuk csökkent, hanem izomtömegük nőtt vagy a derék/csípő/comb körfogatuk lett kisebb.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

Jövőre ismét várjuk a lelkes, életmódváltásra nyitott jelentkezőket!

 

Mohácsi Magdolna

Sasvári-Szekeres Anita

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support